Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ

Μεγάλο ήταν το στοίχημα για το κίνημα των Αγανακτισμένων και η χτεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Ο διπλός συμβολισμός της ημερομηνίας. Τι αναφέρονταν στο κάλεσμα.
Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και την απομάκρυνση των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος, οι Αγανακτισμένοι πολίτες επιστρέφουν.
Το ραντεβού είναι για το απόγευμα του Σαββάτου στις 19:00 στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλης της Ελλάδας.
Η πρώτη αυτή συγκέντρωση μετά το καλοκαίρι, είναι κρίσιμη, καθώς…από την συμμετοχή του κόσμου θα εξαρτηθεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές και τα μέλη της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, η δυναμική του κινήματος θα φανεί τις επόμενες ημέρες ενόψει και της ΔΕΘ.

"Ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι. Μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. Μέχρι να διώξουμε τις κυβερνήσεις και το σύστημα των αγορών και των τραπεζιτών", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Αγανακτισμένοι.

Η επιλογή της 3ης Σεπτέμβρη δεν είναι τυχαία, καθώς αφενός είναι η ημέρα που ο Όθωνας αναγκάστηκε να παραχωρήσει το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας, αφ' ετέρου είναι η επέτειος από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

"Είναι η ημέρα, που μας θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Που μας θυμίζει τα ψέματα και τον εμπαιγμό των εκάστοτε κυβερνώντων", σημειώνουν στο κάλεσμά τους οι Αγανακτισμένοι.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: