Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΚΗΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης παραβρέθηκε στον Αγιασμό και τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου και του Γυμνασίου-Λυκείου Μελίκης, δύο έργων που ολοκληρώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας στα δύο σχολεία. Στην τελετή της Μελίκης, στην οποία...χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, παρέστησαν: ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Μπατσαρά, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο διευθυντής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φλιτούρης και διευθυντές σχολείων, ο ανάδοχος του έργου, στελέχη των υπηρεσιών της Π.Ε. Ημαθίας και πολλοί γονείς των μαθητών. Στην τελετή του Μακροχωρίου παρέστησαν δημοτικοί σύμβουλοι, ο σχολικός σύμβουλος κ. Καϊλάρης και γονείς.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε τη μόρφωση των μαθητών μεγάλο εθνικό κεφάλαιο και τόνισε ότι στην πορεία αυτή τους συνοδεύουν οι ευλογίες της εκκλησίας, το κατευόδιο των γονιών και οι ευχές των εκπαιδευτικών. Κλείνοντας ανέφερε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για τη συνεχή βελτίωση των σχολικών υποδομών και ευχήθηκε στους μαθητές καλή χρονιά και καλή πρόοδο. Τέλος ευχαρίστησε τα στελέχη των υπηρεσιών της Π.Ε. Ημαθίας και τους αναδόχους των έργων που δούλεψαν με ζέση ολόκληρο το καλοκαίρι για να παραδοθούν τα έργα πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Το έργο του Γυμνασίου-Λυκείου Μελίκης ήταν προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 7/7/2010. Το κτίριο ανακατασκευάστηκε πλήρως και ξαναστήθηκε από την αρχή, με νέες μεγάλες αίθουσες και ηλεκτρομηχανολογικά.
Το έργο στο Δημοτικό Μακροχωρίου ήταν προϋπολογισμού 260.000. Έγιναν όλες απαραίτητες εργασίες εξωραϊσμού και καλύτερης λειτουργίας του σχολείου (κάγκελα, ράμπες, χρωματισμοί, δεξαμενή καυσίμων, σοβάς, WC, WC ΑμΕΑ κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: