Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ως σημαντικό βήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ χρακτήρισε την πρώτη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σημαντικό να πατήσει πάνω σε δημοκρατική βάση και οι...υπάρχουσες διαφωνίες να μην αποτελέσουν εμπόδιο για το προχώρημα του εγχειρήματος και την εμβάθυνσή της συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς.

Ο Α. Τσίπρας έκανε λόγο για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας , "για μια συνεργασία στις επερχόμενες εκλογές, που θα περιλαμβάνει ολόκληρη την αριστερά, δυνάμεις από τον οικολογικό χώρο, δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ". Τόνισε ότι είναι ανάγκη η αριστερά να υπερβεί τον κατακερματισμό, να δώσει ελπίδα στους αγώνες για την μεγάλη ανατροπή, διεκδικώντας επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους, φορολόγηση του πλούτου και ριζική αναδιανομή του υπέρ των ασθενέστερων, επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους και κοινωνικοποίηση του χρεοκοπημένου τραπεζικού συστήματος.

Στηλιτεύοντας την ομιλία του πρωθυπουργού την ίδια ώρα στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για την επιβεβαίωση της νεοφιλελεύθερης αντίληψης που διακατέχει τον πρωθυπουργό και που σε μια ιστορική μέρα για το κυβερνόν κόμμα δεν έχει σε τίποτα να κάνει με αυτά που κάποτε το ΠΑΣΟΚ επικαλούνταν, δηλαδή την κοινωνική δικαιοσύνη, το κοινωνικό κράτος, τη δημοκρατία και την λαϊκή κυριαρχία.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κόσμος επανακάμπτει στις πλατείες για να εκφράσει ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο αποφασιστικά μια αγανάκτηση που συνεχώς εξαπλώνεται και βαθαίνει σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

"Θέλουμε την ευρύτερη δυνατή συνεργασία όσων είναι αντίθετοι στην πολιτική των Μνημονίων, και στην κοινωνική λεηλασία που διενεργείται αυτή τη στιγμή στον τόπο μας. Μιλάμε για μια συνεργασία στις επερχόμενες εκλογές που θα περιλαμβάνει ολόκληρη την Αριστερά, δυνάμεις από τον Οικολογικό χώρο, δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας" τόνισε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Α.Τσίπρας.

alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια: