Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΕΚΛΙΓΚ: ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς να ντρέπεται το είπε. Αδιαφορώντας αν μιλάει για ανθρώπους ή αντικείμενα που πρέπει να αλλάξουν θέση. Δεν ενδιαφέρεται για την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης ο εντεταλμένος, το όργανο του συστήματος που έχει ως μοναδικό στόχο και σκοπό να βγάζει κέρδη αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Ο λόγος για κάποιος κύριο Ρέκλιγκ που βγήκε και είπε ότι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα πέσει αναπόφευκτα.
Βέβαια, δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια σε Ιρλανδία και Πορτογαλία γιατί θα βγουν να δανειστούν από τις αγορές.
Το γεγονός ότι παραμένουμε ακόμα στο ευρώ και στην Ε.Ε είναι φανερό ότι είναι η πηγή των δεινών μας ή ένα ασφαλές καταφύγιο; Το ερώτημα ήδη έχει αρχίσει να έχει σχηματοποιημένη απάντηση...
Οι δηλώσεις Ρέκλιγκ είναι:Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ρέγκλινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε ότι "ο στόχος του προγράμματος είναι σαφής, να αγοράσει χρόνο. Αυτή τη στιγμή αυτή ο στόχος έχει επιτευχθεί για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, αλλά όχι για την Ελλάδα".

Πρόσθεσε ακόμα ότι η νομισματική ένωση δεν επιτρέπει σε χώρες όπως η Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο της νομισματικής υποτίμησης , αφήνοντας ως μόνη εναλλακτική για την αύξηση του ανταγωνισμού την πτώση των μισθών.

"Η επώδυνη αλήθεια είναι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες αυτές θα πέσει", σημείωσε ο κ. Regling.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, ο κ. Ρέγκλινγκ υποστήριξε ότι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία φαίνεται να βγαίνουν από την κρίση, καθώς αν συνεχίσουν το δρόμο των μεταρρυθμίσεων θα καταφέρουν να δανειστούν από τις αγορές.

Ειδικά για την Ιρλανδία, ο επικεφαλής του EFSF τόνισε ότι "τα χειρότερα έχουν περάσει. Η Ιρλανδία αποτελεί ένα παράδειγμα επιτυχίας του προγράμματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: