Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Αιτείται σύνταξης ο Π. Ψωμιάδης

Του Νίκου Ηλιάδη

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες της «Θ» ο εν αργία περιφερειάρχης ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση, για να του χορηγείται στο εξής η σύνταξη την οποία δικαιούται από τη μακρά θητεία του στο κοινοβούλιο. Ο κ. Ψωμιάδης έπαψε εδώ και τέσσερις μήνες να λαμβάνει την αποζημίωση από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λόγω της διοικητικής ποινής της αργίας που του επιβλήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.
Όπως εξηγεί στέλεχος της παράταξής του, «ο περιφερειάρχης έχει στεγνώσει οικονομικά και πλέον σκέφτεται πολύ σοβαρά να διεκδικήσει τη βουλευτική σύνταξη». Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν αργία περιφερειάρχης...φέρεται αποφασισμένος να κινηθεί εντός των ημερών προς αυτήν την κατεύθυνση και μάλιστα σκοπεύει να διεκδικήσει αναδρομικά το σύνολο του ποσού, από τον περασμένο Ιούνιο που διεκόπη η καταβολή του μισθού του.
Υπενθυμίζεται ότι ο μισθός του περιφερειάρχη κυμαίνεται γύρω στα 6.000 ευρώ μηνιαίως, στα οποία προστίθενται και άλλες παροχές, όπως έξοδα παράστασης, οδοιπορικά, τηλεφωνικές ατέλειες κ.ά.


 Γύρω στα 4.500 ευρώ είναι η βουλευτική σύνταξη.Η κίνηση του κ. Ψωμιάδη να στραφεί προς τη βουλευτική σύνταξη πέρα από την οικονομική πτυχή της έχει και συμβολική διάσταση, καθώς φαίνεται πως δεν τρέφει πολλές ελπίδες για την τύχη της προσφυγής που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής απόφασης εξαιτίας της οποίας ετέθη σε αργία. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί στις 19 Οκτωβρίου. Εφόσον ο Άρειος Πάγος απορρίψει την ένσταση του κ. Ψωμιάδη, τότε ο εν αργία περιφερειάρχης θα εκπέσει οριστικά του αξιώματός του.

Απλήρωτοι και οι σύμβουλοιΗ υπόθεση Ψωμιάδη έχει και παράπλευρες απώλειες, καθώς εκτός από τον ίδιο απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούνιο παραμένουν και οι ειδικοί σύμβουλοι τους οποίους διόρισε ο ίδιος αλλά και ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Δημήτρης Λευκόπουλος. Ειδικά για τον τελευταίο στο εσωτερικό της παράταξης του κ. Ψωμιάδη έχει συσσωρευτεί μεγάλη δυσαρέσκεια. Πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες εκφράζουν δυσφορία για τις διαχειριστικές αρρυθμίες που παρατηρούνται εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διοικεί την περιφέρεια ο κ. Λευκόπουλος. Ο ρόλος του έγινε ιδιαιτέρως σημαντικός μετά την περιθωριοποίηση του κ. Ψωμιάδη, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ακούγονται ολοένα και εντονότερα επικριτικά σχόλια και από την πλευρά των αντιπεριφερειαρχών.

Αρκετοί εξ αυτών στρέφονται κατά του Διονύση Ψωμιάδη για το γεγονός ότι εκχώρησε σχεδόν το σύνολο των αρμοδιοτήτων του στον κ. Λευκόπουλο. Ειδικότερα με πρόσφατη απόφασή του τού ανέθεσε εν λευκώ τις έξτρα αμοιβές όλου του προσωπικού (εκτός έδρας, υπερωρίες κ.λπ.), τις προσλήψεις, τις μετατάξεις του προσωπικού, καθώς και πληθώρα άλλων διαχειριστικών αρμοδιοτήτων.
Χωρίς μισθό παραμένουν και οι πέντε ειδικοί επιστημονικοί σύμβουλοι τους οποίους προσέλαβε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Τρεις εξ αυτών μάλιστα δεν διαθέτουν καν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αρχικά όριζε ο «Καλλικράτης», και για να προσληφθούν, απαιτήθηκε ειδική τροποποίηση του νόμου.

πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΙΚΑ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ
ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.
ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΞΑΝΑΠΑΡΤΟΝ.
ΞΕΦΤΥΛΑΣ Ο ΤΥΠΟΣ.
ΣΥΓΝΩΜΗ ,
Ο ΤΥΠΑΚΟΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΒΕΝΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ??????????