Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ

Μπαράζ κινητοποιήσεων συμβαίνει σήμερα το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δίωρη συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν το πρωί,....στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, στη Θεσσαλονίκη, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), προκειμένου να προβάλλουν το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, το οποίο έχει ως συνέπεια τη καθυστέρηση της έκδοσης συντάξεων και την αδυναμία καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής.

Αυτή τη στιγμή εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της επιχείρησης στην οδό Εθνικής Αμύνης και κάνουν καθιστική διαμαρτυρία. Διαμαρτύρονται για την έλλειψη ασφάλειας στην εργασία τους που έχει κοστίσει 7 θανάτους συναδέλφων τους αλλά και τα σενάρια για εργασιακή εφεδρεία και νέες περικοπές μισθών.

Mέλη του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και της ΠΑΣΥ έχουν καταλάβει το κτίριο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ανάρτησαν πανό και φωνάζουν συνθήματα ενάντια στο Μνημόνιο και την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης. Οι καταληψίες δεν έχουν δηλώσει πρόθεση να φύγουν ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το κτίριο.

alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: