Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΗ ΔΕΘ: ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ., ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Σύσσωμη η κυβέρνηση την Κυριακή ομολόγησε την αποτυχία του προγράμματος της για δημοσιονομική προσαρμογή με την προσθήκη ενός νέου μέτρου και είναι δραματική η ομολογία της ότι ο μόνος εισπρακτικός μηχανισμός του ελληνικού κράτους είναι η ΔΕΗ, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 76η ΔΕΘ. Υπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι ριζικά αντίθετη στη θέσπιση του... ειδικού τέλους για την ακίνητη περιουσία και τόνισε ότι θα οδηγήσει σε αδιέξοδο, καθώς όπως είπε « όποιος δεν μπορεί να το πληρώσει δεν θα πληρώσει -το 30% των πολιτών είναι κάτω από το όριο της φτώχειας- και δεν μπορεί η Ελλάδα να μετατραπεί σε "φυλακή" για τους μη έχοντες».
 «Η ευχή του πρωθυπουργού "να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα" πάγωσε το πανελλήνιο.
Σημαίνει την πλήρη αποδοχή και συμβιβασμό ότι η ανεργία θα φτάσει σε εφιαλτικά νούμερα» επισήμανε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ύφεση φέτος θα είναι βαθύτερη από την αναμενόμενη. Βιώνουμε ένα δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας, είπε και πρότεινε αλλαγή πολιτικής, διότι «είναι αδιέξοδη και θα οδηγήσει τη χώρα σε ξέρα».

« Αν δεν υπάρξει αυτή η αλλαγή, τότε η διέξοδος θα είναι οι εκλογές. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν τις ζητάει, αλλά είναι έτοιμη όποτε κι αν γίνουν» δήλωσε ο κ. Κουβέλης, ενώ ανέφερε ότι δεν βλέπει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, διότι και τα δυο κόμματα θέλουν να περιχαρακώσουν το εκλογικό τους σώμα, και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συμμετοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ύστερα από ανασχηματισμό.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις και προτάσεις του κόμματός του για μια άλλη πολιτική, που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και τάχθηκε υπέρ της ανασυγκρότησης του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου. Απευθύνθηκε στους πολίτες του ευρύτερου χώρου της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας, σε ανένταχτους και όλο τον προοδευτικό χώρο.

Από αυτή την πρόσκληση εξαίρεσε τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί, όπως είπε, δεν ανταποκρίνονται στα κριτήρια που θέτει η Δημοκρατική Αριστερά και επιστρέφουν σε παλαιοκομμουνιστικές θέσεις.
Τέλος, ανέφερε ότι στις βουλευτικές εκλογές η Δημοκρατική Αριστερά θα κατέβει αυτόνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: