Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε σε διευθυντές, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης να αποσπάσει μόνο δύο μόνιμους εκπαιδευτικούς σε κάθε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας σε ολόκληρη την επικράτεια.....
Οι ίδιοι ζητούν την άμεση ανανέωση των αποσπάσεων όλων των μόνιμων εκπαιδευτικών που εκδήλωσαν την επιθυμία να στελεχώσουν τα ΣΔΕ.

Πάνω από χίλιοι εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι (Σύλλογοι Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας Αγ. Αναργύρων, Καλλιθέας, Περιστερίου, 1ο ΣΔΕ Κορυδαλλού, 2ο ΣΔΕ Κορυδαλλού, Αχαρνών και Πειραιά) απέστειλαν ανοιχτή επιστολή προς την Αννα Διαμαντοπούλου.

Τονίζουν πως με τον τρόπο αυτό το υπουργείο «καταδικάζει ουσιαστικά τα ΣΔΕ σε αδυναμία λειτουργίας για τους επόμενους μήνες, μέχρι να στελεχωθούν από ωρομίσθιους συναδέλφους που κατά κανόνα θα εργαστούν για πρώτη φορά σε ΣΔΕ (κάτι που τις προηγούμενες σχολικές χρονιές έγινε το Δεκέμβριο). Ακόμη επισημαίνουν ότι υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία και την πορεία ολόκληρου του σχολικού έτους των ΣΔΕ, τα οποία κατά την αρχή της σχολικής χρονιάς απαιτούν συνεντεύξεις για εγγραφές στον α' κύκλο σπουδών, προετοιμασία σχεδίων δράσης (project), κατάρτιση τμημάτων και ενισχυτικών διδασκαλιών».

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν πως αποψιλώνονται τα ΣΔΕ από έμπειρο και επιμορφωμένο προσωπικό με πολύχρονη θητεία, παραβιάζοντας την ιδρυτική αρχή τους, που είναι πιλοτική και στηρίζεται στη συνέχεια του εκπαιδευτικού έργου τους. Για τα σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτών έχουν ξοδευτεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση τεράστια ποσά. Με τον τρόπο αυτό ένα ολόκληρο ευρωπαϊκό πρόγραμμα απαξιώνεται και εκτίθεται η ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα απέναντι στην Ευρώπη.

Επίσης τονίζουν πως η υπουργική απόφαση ακυρώνει τον πρωταρχικό σκοπό της ίδρυσης των ΣΔΕ, ο οποίος είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού, υποβαθμίζοντας τα σχολεία αυτά που απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μάλιστα σε μια περίοδο που χρειάζεται κοινωνική συνοχή.

Γ.Α.Κ. enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: