Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Υ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕ ΣΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ !!

Την προηγούμενη βδομάδα έπιασε φωτιά ένα τουριστικό λεωφορείο με 41 επιβάτες σε τούνελ της Εγνατίας οδού, λίγο έξω από τη Βέροια, στα όρια του νομού Ημαθίας. Επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βέροιας και το περιστατικό έληξε χωρίς να κινδυνεύσει καμιά ανθρώπινη ζωή.
Ωστόσο, η Π.Υ Βέροιας διαπίστωσε ότι οι έλληνες οδηγοί δεν έχουν οδηγική κουλτούρα, δεν υπάκουσε κανείς στους φωτεινούς σηματοδότες που προειδοποιούσε για πυρκαγιά και έλεγε να σταματήσουν.
Διαβάστε την ανακοίνωση της Π.Υ Βέροιας, έχει σημασία..."Πυρκαγιά ξέσπασε σε τουριστικό λεωφορείο με 41 συνολικά επιβάτες (με τον οδηγό του) που κατευθυνόταν από την Καβάλα στα Ιωάννινα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την 1/9/2001 και Ω/10:24΄ στην χιλιομετρική θέση 6.2χιλ από τον Α/Κ14 προς τον Α/Κ13 (στο ρεύμα προς Κοζάνη) λίγο μετά την Σήραγγα 2. Η πυρκαγιά κατεσβέσθη γρήγορα από τους άνδρες της Π.Υ.Βέροιας που έφτασαν εκεί με δύο υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα και ένα βοηθητικό. Κανείς από τους επιβαίνοντες δεν έπαθε κάτι και με όχημα του ΚΤΕΛ Βέροιας συνέχισαν για τον προορισμό τους. Ο οδηγός του λεωφορείου και ιδιοκτήτης, συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, οδηγήθηκε την επομένη στο δικαστήριο όπου και αθωώθηκε.

Εκείνο όμως που έκανε εντύπωση στους άνδρες της Υπηρεσίας μας είναι το παρακάτω: Παρόλο που σε κάθε σήραγγα υπήρχε στο σ τόμιό της προειδοποίηση με φωτεινούς σηματοδότες, που ενεργοποιούνται σε περίπτωση κινδύνου και ειδοποιούν τους οδηγούς-χρήστες της οδού να μην εισέλθουν στην κάθε σήραγγα και να ακινητοποιήσουν το όχημά τους στο σημείο όπου βρίσκονται, κανείς από όλους τους οδηγούς που συνάντησαν τα πυροσβεστικά οχήματα στην πορεία τους δεν πειθάρχησε και όλοι εισέρχονταν στις σήραγγες, χωρίς να αισθάνονται την αναγκαιότητα της συμμόρφωσής τους στα σήματα αυτά, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα να μην μπορέσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες να φθάσουν στο σημείο της πυρκαγιάς με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ας είμαστε όλοι λοιπόν υπεύθυνοι και να πειθαρχούμε σε ότι οι άνδρες της Τροχαίας και οποιασδήποτε άλλος τεχνικός μηχανισμός μας υπαγορεύει, προκειμένου να μην δημιουργούμε προβλήματα και να μην γίνουμε κάποια φορά συνυπαίτιοι στο να υποστεί κάποιος συνάνθρωπός μας σοβαρή βλάβη ή να χάσει ακόμη και τη ζωή του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: