Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΧΩΡΙ ΒΕΡΟΙΑΣ

Επεισόδιο εις βάρος συνεργείου της ΔΕΥΑΒ προκλήθηκε τα πρωί της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου όταν, εκτελώντας απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης και μετά από επώνυμες καταγγελίες δημοτών, προσπάθησε να αποκόψει παράνομες και ανεξέλεγκτες παροχές νερού στον καταυλισμό των Αθιγγάνων της περιοχής Εργοχωρίου.
Τόσο από την ΔΕΥΑΒ όσο και από τον Δήμο Βέροιας, τα τελευταία χρόνια, έχουν καταβληθεί...σημαντικές προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους.

Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΥΑΒ παρείχε δωρεάν νερό με δύο παροχές στο ευρύτερο χώρο του καταυλισμού. Τα μέλη του καταυλισμού όμως τοποθέτησαν παράνομα και ανεξέλεγκτα παροχές σε όλο το καταυλισμό με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη κατανάλωση στις δωρεάν παροχές.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Δημήτρης Δάσκαλος, δέχθηκε στο γραφείο του το μεσημέρι της ίδιας μέρας αντιπροσωπεία των αθιγγάνων, στους οποίους ανέφερε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν στο μέλλον παράνομες παροχές αλλά για διευκόλυνσή τους θα τοποθετηθεί και άλλη μια παροχή στον καταυλισμό.

Τόνισε δε, καταδικάζοντας το συμβάν ότι «…όπως έχω πολλές φορές τονίσει η Δ.Ε.Υ.Α.Β. ξεκίνησε μια προσπάθεια να βάλλει φρένο στο μη ελεγχόμενο καθεστώς, που επέτρεπε εδώ και χρόνια σε πολίτες να είναι ασυνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στη Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας. Η επιχείρηση δεν μπορεί να επιβιώσει με τέτοιες τακτικές και μοιραία προχωρά καθημερινά σε σφράγιση ωρολογίων ύδρευσης, μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού της συμβουλίου. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει να διασφαλισθεί με κάθε τρόπο η σωστή και χρηστή διαχείριση του προς όφελος όλων μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας κ. Δημήτριο Παπαχρήστου για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα μας για συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ, η παρουσία της οποίας υπήρξε ουσιαστική και καταλυτική για την αποφυγή ακραίων επεισοδίων».

ΠΗΓΗ:http://www.inveria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: