Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ύστατη έκκληση στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου

Ύστατη έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου, απευθύνει με ανοιχτή επιστολή της η Ε.Σ.ΑμεΑ., για το φλέγον θέμα της εργασιακής εφεδρείας, εν’ όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, μεταφέροντας την αγωνία όλων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους από κάθε γωνιά της χώρας.....
Οι πολίτες της χώρας όλων των κοινωνικών ομάδων, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικροέμποροι, συνταξιούχοι, όλοι τους, δοκιμάζονται σκληρά στην παρούσα οικονομική περίοδο. Οι πολίτες όμως με αναπηρία και οι οικογένειες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία δοκιμάζονται σε πολλαπλάσιο βαθμό και με τον πιο σκληρό τρόπο. Στην παρούσα οικονομική περίοδο, η Πολιτεία έχει συνταγματική υποχρέωση και - μαζί με την Κοινωνία - ηθική υποχρέωση να προστατέψει με διακριτό τρόπο τα άτομα με αναπηρία με αναπηρία κα τους γονείς / κηδεμόνες συζύγους που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά και πολλαπλή αναπηρία.

Η Συνομοσπονδία ζητά την πλήρη εξαίρεση των εργαζομένων που είναι ίδιοι ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, ή γονείς / κηδεμόνες/σύζυγοι ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες με ποσοστό αναπηρίας 67%. Δεν εννοείται να μείνει ούτε για μία ημέρα εκτός θέσεως εργασίας κανένα άτομο με αναπηρία ή γονέας, κηδεμόνας, σύζυγος που αποδεδειγμένα έχει στη φροντίδα του άτομο με βαριά αναπηρία.

Ταυτόχρονα, το αναπηρικό κίνημα ζητά την πλήρη εξαίρεση όλων των κοινωνικών, υποστηρικτικών, αποκατάστασης, εκπαιδευτικών, επαγγελματικής αποκατάστασης Δομών / Υπηρεσιών από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, μιας και οι περισσότερες παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωσή τους με εξειδικευμένο προσωπικό, πριν ακόμα εμφανιστεί η οικονομική κρίση.

Η Πολιτεία είναι υπεύθυνη να προστατέψει εκείνους τους πολίτες που ανήκουν σε μία από τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Κανένα επίπονο σχέδιο διάσωσης της χώρας δεν μπορεί να πετύχει, εάν η Πολιτεία δεν φροντίσει για την επιβίωση των πιο ευπαθών πολιτών αυτής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: