Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ: Είναι να τρελαίνεσαι στον Δήμο Μελίκης.

Βγήκε λοιπόν μια λίστα με αυτούς που χρωστούν πολλά στο Κράτος. Τα ψάξαμε ένα προς ένα, όλα τα ονόματα. Κατά το τέλος της λίστας, που λέτε να πέσαμε; Μα στον Δήμο Μελίκης. Εκεί που από … αυτανάφλεξη, παίρνουν φωτιά γραφεία με τα οικονομικά μπακαλίστικα στοιχεία. Ο Θεός να τα κάνει στοιχεία βέβαια. Λέει λοιπόν ότι η... η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΚΗΣ», χρωστά στην εφορία, 226.418,81 ΕΥΡΩ. Μόνο αυτή η Δημοτική επιχείρηση. Και γιατί τρελαίνεσαι; Να γιατί. Ποιοι είναι οι φυσικοί πόροι αυτού του Δήμου; Μήπως ο χαλκό; Μήπως ο χρυσός ή το ασήμι; Μήπως το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο; Τίποτε από αυτά. Μόνο τα αμμοχάλικα του Αλιάκμονα είχε. Από άκρη σε άκρη, σε όλο το μήκος του ποταμού, έγινε το μεγάλο φαγοπότι. Τεράστιες ποσότητες αμμοχάλικου, έκαναν φτερά. Παράνομα και ανεξέλεγκτα. Υποχρεωμένος να ελέγχει την κατάσταση σύμφωνα με την άδεια, ήταν ο Δήμος Μελίκης. Όχι μόνον δεν ήλεγξε αλλά, έκανε πως δεν έβλεπε αυτήν την καταστροφή και λεηλασία της Δημόσιας περιουσίας. Όλα τζάμπα. Έκανε μήπως επενδύσεις; Ούτε ένα ΕΥΡΩ. Που πήγανε λοιπόν τα χρήματα; Και πως γίνεται η τζάμπα παροχή φυσικών πόρων που την ονόμασαν αξιοποίηση, να σε κάνει να χρωστάς 226.418,01 ( το 01 μου άρεσε); Είναι σα να σου λένε, πάρε έτοιμα, συσκευασμένα μια νταλίκα ροδάκινα για να τα πουλήσεις και εσύ γυρνάς με χρέος. Γίνονται αυτά; Κι όμως γίνονται. Τρώγονται αλήθεια τόσα ροδάκινα;
Να ποια είναι η αναφορά στην λίστα:
ΑΦΜ: 999619480
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΚΗΣ
ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ 0 59031 ΜΕΛΙΚΗ
Βασική οφειλή: 181.068,24
Συνεισπραττόμενα: 45.349,77
Σύνολο χρέους: 226.418,01
Να θυμίσουμε ότι, για την υπόθεση, ήρθαν οι πρώτες καταδίκες για τον Τότε Δήμαρχο Καρέλη και τον τωρινό Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Αλεξάνδρειας, Θέμη Τσιφόπουλο. Μόλις την προηγούμενη Εβδομάδα, ήταν να γίνει άλλη δίκη στη Βέροια, για παράβαση καθήκοντος τώρα, για την αξιοποίηση που έκαναν στον Αλιάκμονα. Αναβλήθηκε για λόγους υγείας κάποιου εκ των κατηγορουμένων. Όλα αυτά, για να μην ξεχνάμε, έγιναν από την επίμονη και επίπονη προσπάθεια της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας. Και για να κλείσουμε την αναφορά να πούμε ότι σε λίγο, θα γίνει άλλη δίκη, με κατηγορούμενο τον Νίκο Ασλάνογλου της Οικολογικής Ομάδας, που τον μήνυσε ο τότε Δήμαρχος Καρέλης, διότι τους είπε μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, κλέφτες. Έτσι λέει το κατηγορητήριο. Με αγωνία λοιπόν, να περιμένουμε την καταδίκη. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε, θα έχουμε αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου, στον τέως Δήμο Μελίκης.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ?

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή, αίσχος αλοίμονο στούς δημότες που θα πληρώσουν τα σπασμένα του Καρέλη και του Ματσούκα

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ? ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΕΛΙΚΗΣ ΠΑΛΤΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ? ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε, καθάρισε άμεσα τους κόπρους τις Μελίκης. Το απόστημα είναι βαθύ, δεν υπάρχει σωτηρία, γιατί πρέπει να χρεωθεί η παράταξη μας, τις ανομίες αυτές των κυρίων τις Μελίκης? Πιστεύω πως είναι μονόδρομος, διώξτε τους αμέσως!!

Ανώνυμος είπε...

Με ανησυχεί που ορισμένοι θέλουν να γίνουμε σαν την Τζούλια και εμείς δεν δείχνουμε διάθεση, ισχυρής αντιστάσεως!!!