Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Διαβάζω διάφορες αναφορές στο διαδίκτυο ότι πριν από λίγη ώρα τα ΜΑΤ του ΠΑΣΟΚ την έπεσαν στους συγκεντρωμένους του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην πλατεία Συντάγματος και τους διέλυσαν.
Είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία περί τα 200 άτομα και ήθελαν να ανοίξουν ένα πανό αλλά τα ΜΑΤ είχαν σαφή εντολή να τους διαλύσουν.
Δείτε τι γράφει στο ρεπορτάζ που έγινε με βάση την καταγγελία δικηγόρου που μετέχει στο Κίνημα...
//ΠαραλληλοΓράφος//Απαγόρευση ανάρτήσης πανό και συγκέντρωσης στο Σύνταγμα
Μεταφέρει από το ραδιόφωνο ο risinggalaxy:
Σύμφωνα με καταγγελία δικηγόρου του κινήματος Δεν Πληρώνω, που έγινε από το τηλέφωνο στον ραδιοσταθμό 105.5 Στο Κόκκινο, οι μπάτσοι σε συνομιλία που είχαν μαζί της, της εξήγησαν ότι απαγορεύεται να αναρτηθεί πανό για την διαμαρτυρία που οργάνωνε το κίνημα στις 20:00 όπως και ότι απαγορεύεται να γίνει η συγκέντρωση.

Ήδη από τις 19:45 τα ΜΑΤ πέρασαν την Αμαλίας και έφτασαν στο απέναντι πεζοδρόμιο όπου οι άνθρωποι του Δεν Πληρώνω έστηναν εκείνη την ώρα τα μικροφωνική και τα πανό τους.
Έχοντας στραμένες τις πλάτες τους δέχτηκαν επίθεση με τις ασπίδες και τα γκλόπ από 3 διμοιρίες. Στην προσπάθεια που έκανε η δικηγόρος να βρει κάποιον υπεύθυνο για την παρουσία των ΜΑΤ, πήρε την απάντηση πως απαγορεύεται η ανάρτηση πανό και η συγκέντρωση! .
Επίσης δέχτηκε συστάσεις γιατί λέει απαγορεύεται (ως άτομο!) να βρίσκεται επί του οδοστρώματος και όχι πάνω στο πεζοδρόμιο.
Η δικηγόρος επίσης είπε πως εκείνη την ώρα τα ΜΑΤ φορούσαν τα κράνη και τις αντισφυξιογόνες επιδεικτικά προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: