Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τσίπρας: Θύμα της της μνημονιακής λαίλαπας τα σχολεία

Την παραίτηση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου ζήτησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία.
"Η κυβέρνηση Παπανδρέου όφειλε να αφήσει τον πιο ευαίσθητο κοινωνικό τομέα, τα σχολειά μας, έξω απ΄ αυτή τη λαίλαπα τη μνημονιακή. Έπραξε το...αντίθετο. Ήταν ο πρώτος στόχος, το πρώτο θύμα της μνημονιακής πολιτικής. Τα σχολειά μας διαλύονται, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης γιατί οικογένειες δύο εκπαιδευτικών έχουν χάσει σχεδόν πέντε μισθούς και τις επιπτώσεις τις πληρώνει άμεσα η λαϊκή οικογένεια.", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.

"Σχολείο δίχως βιβλία, δίχως στοιχειώδη υλικοτεχνική υποδομή, δίχως στοιχειώδεις δαπάνες για καθαριότητα και υγιεινή, δίχως εκπαιδευτικούς και με στοιβαγμένους μαθητές ανά 30 στις τάξεις, δεν μπορεί να είναι σχολείο. Και εκπαίδευση με εξαθλιωμένους, πεινασμένους εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να είναι εκπαίδευση", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσε την Άννα Διαμαντοπούλου να αναλάβει το πολιτικό κόστος για τις επιλογές αυτές, επισημαίνοντας ότι είναι η "υπουργός που κατάφερε μόλις μέσα σε δύο χρόνια να διαλύσει ό,τι με κόπους, θυσίες και αγώνες είχε κατακτηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, πρέπει να πληρώσει το πολιτικό κόστος".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ν. Παπαχρήστος δήλωσε: "Ενημερώσαμε τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ότι η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα όρια της πείνας. Ζητήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής ώστε να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και αυτή η πολιτική".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: