Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΘΡΟ- ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ-ΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Του
Λ. Κιοσέογλου*
Ειναι γνωστη σε ολους φυσικα η χωρις τελος κατρακυλα της κυβερνησης Παπανδρεου,η οποια και μονο με την ψηφιση του Μεσοπροθεσμου-με την ανοχη της ΝΔ και την στηριξη ΛΑΟΣ,ΔΗΣΥ-ομολογησε εμμεσα την ΑΠΟΤΥΧΙΑ του μνημονιου.
 1.Το θεμα ομως ειναι οτι περα απο τον ερασιτεχνισμο,την αγνοια και την αναποτελεσματικοτητα,πλεον... αναδεικνυεται η επικινδυνοτητα που επισειει η καθε επιπλεον μερα παραμονης της στην εξουσια. Αποδειξη η σχεδον καθημερινη εξαγγελια νεων φορομπηχτικων μετρων τυπου ΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ,επι δικαιων και αδικων..
Ενω απο την αλλη,ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ δεν εισπραττει διαπιστωμενες ληξιπροθεσμες οφειλες προς το δημοσιο,οι οποιες εχουν τελεσιδικισει.
Και αναλυω το παραδειγμα:Το Ελληνικο δημοσιο εχει να λαβαινει οφειλες υψους 35 ΔΙΣ ΕΥΡΩ,απο 912.000 νομικα προσωπα(εταιριες) 'η φυσικα (ιδιωτες). Απο αυτες, τα 3 ΔΙΣ οφειλουν οι 900.000, ενω τα υπολοιπα 32 τα οφειλουν οι 12.000!!!
Ποιοι ειναι λοιπον αυτοι; Μα οι πλουσιοι φυσικα,αυτοι για τους οποιους η κυβερνηση (οπως και ολες οι προηγουμενες) φροντιζει να απολαμβανουν ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ..
Και αντ'αυτου,καλει ολους-μισθωτους,συνταξιουχους,αγροτες,μικροεπαγγελματιες και μικρομαγαζατορες-να χωσουν πιο βαθια το χερι στην (αδεια) τσεπη,τ ην μια πληρωνοντας την ''εισφορα αλληλεγγυης'', την αλλη το νεο ''εκτακτο τελος ακινητης περιουσιας''- μεσω ΔΕΗ, την οποια φυσικα πανε να εμπλεξουν για να την αποδομισουν ακομα πιο πολυ στα ματια του λαου..
Ειδικα η πρωτη περιπτωση, συνιστα για αλλη μια φορα καταφωρη παραβιαση του συνταγματος, μια και δεν εχει (εστω λεμε..) χαρακτηρα πλαφον, αλλα βασιζεται στα δηλωθεντα εισοδηματα της προηγουμενης χρονιας- και ως γνωστον, η αναδρομικη φορολογηση δεν ειναι συννομη ουτε καν με το ΑΣΤΙΚΟ συνταγμα (το οποιο βεβαια εχουν κανει σουρωτηρι, εγκαλωντας επιλεκτικα την ΑΡΙΣΤΕΡΑ για ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΟΝΟ οταν τους συμφερει).
Μπροστα σε ολη αυτην την κοινωνικη και ταξικη αδικια, πιστευω οτι η απαντηση μας πρεπει να ειναι μια:Δ ΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ- ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ!!!
Αλλωστε, η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ (Civil Disobedience), οπως την εθεσε ο Χ.Ν.ΘΟΡΩ το 1849, το λεει ξεκαθαρα: ''Ολοι αναγνωριζουν το δικαιωμα της επαναστασης,τ ο δικαιωμα της αρνησης υπακοης και προβολης αντιστασης στην κυβερνηση, οταν η ΤΥΡΑΝΝΙΑ της ή η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της ειναι βαρια και δυσβασταχτη''...

ΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ; 'Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ; ΑΣ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ...

*Μέλος της Ν.Ε Ημαθίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

gia peite mas k. koseoglou eseis toy syriza poy eiste mono kritiki tis ksoflimenis aristeras, ti proteinete gia na vgei i xora apo to tunnel?
giati kai to komma sas einai symmetoxo kai exei eyt8ynes, oso oloi. eidika de to komma sas poy eksargyrwse toys antidiktatorikoys agwnes olwn twn ellinwn.
ante spitia sas twra, me to kalo. arketo kalo kanate stin patrida me tin kritiki toy kanape.
spiti, kai malista syntoma - na glytwsei kai apo esas i patrida

Ανώνυμος είπε...

AΓΑΠΗΤΕ ΛΕΥΤΕΡΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ; ΑΥΤΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ είπε...

H ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ(ΣΥΝ)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ,ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΙΟΤΕ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΤΑΙ,ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ..ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ,ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ..ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΜΑΣ,ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ,ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ..

Ανώνυμος είπε...

Η χώρα είναι σε κατάσταση χρεοκοπίας,και ο Συριζα αμφιβάλλω αν θα ξεπεράσει τα ποσοστά της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.Εκτός τόπου και χρόνου στελέχη και ηγεσία.........

ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ είπε...

ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ,ΠΩΣ ΜΙΑ ΑΠΛΗ(ΣΤΟ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟ..)ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ,ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ..ΞΕΡΕΤΕ,ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ-ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ(ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ),ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΕΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΑΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ,ΜΑΛΛΟΝ Ο ΦΙΛΟΣ ''ΑΝΩΝΥΜΟΣ''ΧΤΥΠΗΣΕ ΑΝΘΡΑΚΑ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ..ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ..ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΘ,ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ(ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΑ ΑΝΚΑΛΥΨΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ..).ΣΤΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ,ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ,ΤΟ 2009,ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ..ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ;ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ 'Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ;ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΘΙΞΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟΥΣ 12.000 ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ;Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ-ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΙΕΣ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ..ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ!!!