Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Με σκληρή κριτική υποδέχθηκαν τα κόμματα της Αριστεράς τις κυβερνητικές εξαγγελίες, χαρακτηρίζοντας ως "άγρια φοροεπιδρομή" τα νέα μέτρα.
Γελοία χαρακτήρισε τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού....

το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για επιτάχυνση του σφαγιασμού των δικαιωμάτων του λαού. Κατά το ΚΚΕ, η πορεία προς το ξέφωτο του πρωτογενούς πλεονάσματος για το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλεί σε συστράτευση σημαίνει: Νέα πιο άγρια φοροεπιδρομή, εξαθλίωση των εργαζομένων, βάθεμα της κρίσης, συνεχή στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Για νέα αφαίμαξη εισοδημάτων μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποκάλεσε "κυνική την ομολογία του πρωθυπουργού πως η ανεργία θα είναι ο μόνιμος σύντροφος κάθε σπιτικού της χώρας". Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια και την αντοχή του κόσμου της εργασίας και της ανεργίας.

"Ομολογία αποτυχίας"
"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας μιας κυβέρνησης από το να ανάγει τη ΔΕΗ ως τον μοναδικό εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους" ήταν το σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς, που ζήτησε ο φόρος να εφαρμοστεί μόνο στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σημείωσαν ότι με το "χαράτσωμα στην ιδιοκτησία" η χώρα οδηγείται σε βαθύτερη ύφεση, ενώ ο πρόεδρος του Αρματος Πολιτών Γ. Δημαράς αναφέρθηκε σε νέα προσπάθεια πειθαναγκασμού του ελληνικού λαού και ζήτησε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Παναγιώτης Τσούτσιας- ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: