Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ενώ η κρίση βαθαίνει η κυβέρνηση συντονίζει την επίθεση της με τους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους ενάντια στους εργαζόμενους. Με νέα σκληρά μέτρα-χαράτσια στα ακίνητα, το πετρέλαιο θέρμανσης, μαχαίρι στις συντάξεις και απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Σ’αυτό το περιβάλλον ο φύρερ- Καρατζαφέρης καλεί, από την ΔΕΘ, σε «αποκομμουνιστικοποίηση» της Ελλάδας που κρατά απ’ το 1974. Δηλαδή για κατεδάφιση όλων των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι στη μεταπολίτευση…Σ’αυτό το κλίμα από κοντά και η...νεοναζιστική Χρυση Αυγή, που πρόσθεσε στις δολοφονικές της επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες και διαδηλώσεις «ελλήνων πατριωτών» 30-40 ατόμων σε διάφορες συνοικίες της Αθήνας ( Ν.Σμύρνη, Δάφνη) με συνθήματα ενάντια στα συνδικάτα και την Αριστερά.
Αλλά οι φασίστες είναι γνωστοί στον κόσμο των εργαζόμενων:
Οι φασίστες σαν ρουφιάνοι: στους χώρους δουλειάς είναι οι πρώτοι ρουφιάνοι της εργοδοσίας. Δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι το αξεπέραστο πρότυπο τους, ο Χίτλερ, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα σαν ασφαλίτης των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.
Οι φασίστες σαν μαχαιροβγάλτες: η δράση της Χρυσής Αυγής έχει ταυτισθεί με τραμπουκισμούς και μαχαιρώματα σε ανύποπτους μετανάστες και έλληνες δημοκράτες, σε λεωφορεία, σούπερ μάρκετ, τζαμιά κλπ
Οι φασίστες σαν απατεώνες: που ντύνονται στα μαύρα για να μοιάζουν με την ριζοσπαστική νεολαία… αλλά τι λένε;
Για τις απολύσεις και την ανεργία; Τίποτα! Γιατί αυτοί που κάνουν τις απολύσεις είναι η λεγόμενη συμπαθής και δεινοπαθούσα τάξη των ελλήνων επιχειρηματιών που αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους από την υπερεκμετάλλευση των εργατών. Για τα επιδόματα της ανεργίας; Τίποτα! Γιατί τα επιδόματα για να είναι αξιοπρεπή πρέπει να φορολογηθούν οι πλούσιοι και η Εκκλησία που πλουτίζουν όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού. Για τις ασφαλιστικές εισφορές; Τίποτα! Γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα μπορέσουν να δώσουν συντάξεις σε λίγο καιρό αφού οι εργοδότες δεν πληρώνουν τις εισφορές που οφείλουν. Για το χαράτσι του Βενιζέλου; Τίποτα! Γιατί δεν μπορούν να προτείνουν την αντίσταση του ελληνικού λαού γιατί είναι τσιράκια της πλουτοκρατίας.
Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και για έναν παραπάνω εμείς θα αντισταθούμε στην εισβολή των φασιστών στη γειτονιά μας: γιατί δεν θέλουμε να ερημώσει όπως έγινε στον Αγιο Παντελεήμονα…
Γι’αυτό εμείς παλεύουμε για :
Δουλειά στους ανέργους – φορολογία στους πλούσιους
Παύση πληρωμών στους τοκογλύφους
Δεν έχουμε – δεν πληρώνουμε το χαράτσι τους
Κανένας εργάτης ανασφάλιστος. Κανένας μετανάστης χωρίς χαρτιά
Διάλυση των φασιστικών οργανώσεων
Συντονισμό και κοινό αγώνα ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων

ΠΗΓΗ: Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: