Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΕΡΟΙΑ- ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Με μοναδικό θέμα την έγκριση της σύμβασης για τη μεταφορά των μαθητών με τα Αστικά και τα ΚΤΕΛ συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας το μεσημέρι της Δευτέρας. Το ύψος της σύμβασης φθάνει τις 590.000 ευρώ και ψηφίστηκε τόσο από την συμπολίτευση όσο και από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.
Στην αρχή της συνεδρίασης η οποία πραγματοποιήθηκε απούσης της Δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως θα έπρεπε να είναι παρούσα. Ζήτησε να ενημερωθούν...καλύτερα οι δημοτικοί σύμβουλοι για το περιεχόμενο της σύμβασης προτείνοντας μισή ώρα διάλειμμα κάτι που έγινε δεκτό.

Ο κ. Τσαβδαρίδης είπε πως σύμφωνα με το νόμο είναι μονόδρομος η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ (Υπεραστικά – Αστικά). «Κρατάω όμως επιφυλάξεις για το αν υπάρχουν πράγματα στη σύμβαση που ενδεχομένως δεν είναι νόμιμα».

Αρνητική ήταν η στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στην τοποθέτησή της η κ. Σοφρόνωφ τόνισε ότι παρά τις υποσχέσεις που δίνονται, το πρόβλημα επανέρχεται στην μέση της χρονιάς με απλήρωτους τους ιδιοκτήτες των μέσων μεταφοράς και πρόσθεσε ότι η χρηματοδότηση δεν είναι εξασφαλισμένη, η μετακίνηση δεν είναι εντελώς δωρεάν και ότι η σύμβαση μπορεί να προσβληθεί διότι Αστικά και ΚΤΕΛ δεν είναι δημόσιοι φορείς. “Η λύση είναι η δημιουργία ενός δημόσιου φορέα μέσων μαζικής μεταφοράς” συμπλήρωσε η κ. Σοφρόνωφ.

Συνεργασία ΚΤΕΛ – Τουριστικών και ΤΑΞΙΚριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρώην αντιδήμαρχος Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, ο οποίος μίλησε για ένα παράλυτο κράτος. Δήλωσε ότι όλοι γνωρίζουν πως τα ΚΤΕΛ δεν μπορούν να εκτελέσουν το 100% των δρομολογίων και προχωρούν σε υπεργολαβίες σε συγκεκριμένα δρομολόγια. Πρότεινε να υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ των ΚΤΕΛ, των Τουριστικών Λεωφορείων και των ΤΑΞΙ έτσι ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων ο οποίος ζήτησε απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

ΈντασηΣτην συζήτηση, προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στις παρατάξεις Τσαβδαρίδη - Σοφρόνωφ. Προέκυψε μετά τον ισχυρισμό του κ. Μελιόπουλου ότι όπως σε κεντρικό επίπεδο υπήρξε συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την παιδεία, έτσι έγινε και σε τοπικό επίπεδο. Ο κ. Τσαβδαρίδης αντέδρασε και υποστήριξε ότι τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης ζουν στον δικό τους κόσμο, μόνιμα διαφωνούν και είναι πνεύματα αντιλογίας. “Πρέπει να εγκριθεί η σύμβαση για να μετακινηθούν τα παιδιά. Αν υιοθετήσουμε την άποψη της ΛΑΣ τότε τα παιδιά θα μείνουν στο δρόμο. Όπως δεν αγαπούν τους εργαζόμενους δεν αγαπούν και τους μαθητές” σημείωσε ο κ. Τσαβδαρίδης.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: