Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΣΤΗ ΜΕΛΙΚΗ

Παρέμβαση για το θέμα του εμπρησμού κάνει με ανακοίνωσή της δημοτική παράταξη του τέως δημάρχου Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου.
Η παράταξη επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση και διαπιστώνει το προφανές, ότι κάποιοι ήθελαν να συγκαλύψουν και να εξαφανίσουν στοιχεία.
Γεγονός είναι ότι η ανακοίνωση δημοσιποιήθηκε χτες και σήμερα έφτασε στα ΧΡΟΝΙΚΑ αφού σήμερα εστάλη χωρίς να γνωρίζω το λόγο της καθυστέρησης.
Η ανακοίνωση είναι:
Δημοτική Παράταξη:
«ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ»

Αλεξάνδρεια, 02/09/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

- Δεν χρειάζεται να έχει προφητικές ικανότητες κανένας για να μαντέψει πως η κατάληξη «στο χώρο φύλαξης των αρχείων της οικονομικής υπηρεσίας του τέως δήμου ΜΕΛΙΚΗΣ» θα ήταν εμπρησμός.
- Από τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ του 2011 που με αποφάσεις της πλειοψηφίας για συγκεκριμένους πολιτικούς και παραταξιακούς λόγους μπήκε φρένο για τακτό χρονικό διάστημα στην λειτουργία «της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ» γίνονταν φανερό πως διακυβεύονταν ζωτικά συμφέροντα συγκεκριμένων πρωταγωνιστών.
- Δεν ήταν μόνον οι ασύντακτοι και ανεξέλεγκτοι ισολογισμοί των ετών 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 και 2010 , ΔΕΝ ήταν μόνον «η διαχείριση των πάσης φύσεως (ΦΜΥ_ΙΚΑ κλπ.)υπέρ τρίτων ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ που συνιστά παράβαση του ν. 1608/50 περί καταχραστών Δημοσίου και που δεν λειτούργησε σύμφωνα με το νόμο, ΔΕΝ είναι μόνον συμβάσεις έργων που δεν εκτελέστηκαν και δεν τιμολογήθηκαν και ΔΕΝ εμφανίζονται στις υποχρεώσεις του ισολογισμού έναρξης του νέου Δήμου, Δεν είναι μόνον ότι «τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν εφάρμοσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τα νόμιμα», ΔΕΝ είναι μόνον οι από παλιά κακουργηματικού χαρακτήρα αλληλοκαταγγελίες για υπεξαιρέσεις, ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ η ασυδοσία που ξεχείλιζε από την ατιμωρησία και η «ενσυνείδητη επίδειξη» ότι αν αποκαλυφθούν ευθύνες, η άσκηση ΔΙΩΞΗΣ δεν αποτελεί δέσμια διοικητική ενέργεια για τα αρμόδια όργανα, αφού αυτή δεν μπορεί να εκδηλωθεί γιατί θα σκοντάψει στην αποφασιστική κάλυψη της πλειοψηφίας.
- Και ήταν φυσικό όταν οι συγκεκριμένοι ενεχόμενοι αντιλήφθηκαν ότι τελείωσε η επιχειρηματολογία της συγκάλυψης, να αισθανθούν, ότι βρίσκονται μεταξύ της σκύλας των παρανόμων ενεργειών τους και της Χάρυβδης των ποινικών διαδικασιών που επιφέρουν αυτές, και άρα ότι έπρεπε να δράσουν εξαφανίζοντας με ένα αντικλείδι, λίγη βενζίνα, ένα σπίρτο και την απαιτούμενη από προηγούμενη εμπειρία τεχνογνωσία, όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία.
- Το γεγονός αυτό καθ’ αυτό προκαλεί θλίψη.
- Η θλίψη όμως γίνεται μεγαλύτερη όταν βλέπεις έναν ΔΗΜΑΡΧΟ μέσα από τα σπλάχνα της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ του οποίου είναι ΟΛΟΙ οι πρωταγωνιστές της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ αυτής ενέργειας, αυτός να προσπαθεί να υποβαθμίσει, έως και να εξαφανίσει, το γεγονός με αστειότητες τύπου ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ή της πρόθεσης ως «ζήτημα τιμής» να διαταχθεί ΕΔΕ κατά το «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει».
- Η παράταξη μας ΕΠΕΙΔΗ νομιμοποιείται να γνωρίζει το πώς, το τι, και το γιατί του εμπρησμού, να ξέρει τι συμβαίνει με τις απαιτήσεις, τις υποχρεώσεις και τα διαθέσιμα από το 2005 έως 2010 του τέως δήμου ΜΕΛΙΚΗΣ, να μάθει ποιοι, πότε, πως, και γιατί υπεξαίρεσαν και αλληλομηνύθηκαν με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η δημοτική Ενότητα ΜΕΛΙΚΗΣ να οδηγηθεί σε επιτήρηση και ο δήμος ΑΛΕΞ/ΡΕΙΑΣ σε περιπέτειες,
- ΕΠΕΙΔΗ πιστεύει ότι οι ενεχόμενοι μέχρι του εμπρησμού τα ξημερώματα της 01-09-2011 ήταν οι διαχειριστές των αρχείων και άρα γνώριζαν επακριβώς τι έπρεπε να εξαφανίσουν και ασφαλώς αυτό έπραξαν καθώς δεν είναι και αφελείς, και επειδή οι δηλώσεις των επικεφαλής των ενεχόμενων καθίστανται προδήλως αποπροσανατολιστικές
γι’ αυτό
καταγγέλλουμε την προσπάθεια υποβάθμισης και αποπροσανατολισμού, και ζητούμε το γεγονός να θεωρηθεί ως άκρως επικίνδυνο και οχι αποπροσανατολιστικά ευτελές, και να δοθεί από τους αρμόδιους (Πυροσβεστική-Αστυνομία-ΓΓ Περιφέρειας, Υπουργείου) η δέουσα προσοχή καθώς η τακτική και ο άπραγος χρόνος έφεραν τον εμπρησμό της συγκάλυψης.

Από την Παράταξη
Χαράλαμπος Γκιόνογλου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπάμπη, ο σπέρνων ανέμους θερίζει θύελλες, το 2002 εσύ επέλεξες τον Κούγκα, για συνεργάτη σου, εσύ διέσπασες τη Δημοκρατική παράταξη, εσύ απαξίωσες ένα άνθρωπο σαν τον Κώστα Στεφανάκη, που ήθελε την κάθαρση στο πολιτικό πεδίο, την αμετροέπεια αυτή και την άκρατη φιλοδοξία σου πληρώνεις τώρα!!

Ανώνυμος είπε...

μπαμπη, μην λες πολλα
και δικοι σου ειναι μεσα.
Πιος ειναι ο φιλος σου ο εργολαβος?
χαλαρωσε.
Και χαλαρωσε τα γκεμια του κουγκα.Δεν ελενχεται πλεον.
ΜΠΑΜΠΗ...............