Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Φ. Κουβέλης: Συναγερμός στη ΔΗΜΑΡ για εκλογική ετοιμότητα

Σε πλήρη ετοιμότητα θέτει τα στελέχη του κόμματος του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης, θεωρώντας ότι οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες και να οδηγήσουν οποιαδήποτε στιγμή στην προκήρυξη εθνικών εκλογών. ΄Ετσι, κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, που ξεκινά το Σάββατο το πρωί, με θέμα «τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις», θα αποφασιστούν πρωτοβουλίες, με βάση...το πολιτικό σχέδιο της ΔΗΜΑΡ για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου, αλλά και δράσεις, όπως περιοδείες και εκδηλώσεις, για να φτάσουν οι θέσεις της σε όλη την Ελλάδα.

Στο κείμενο της εισήγησής του προς την Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Κουβέλης ξεκαθαρίζει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν προτείνει εκλογές, αλλά επισημαίνει ότι είναι ενδεχόμενο πρόωρες εκλογές «να προκύψουν ως το αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκείται, με δεδομένα τα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας». Γι αυτό προτρέπει τα μέλη και στελέχη του κόμματος να είναι σε εγρήγορση.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, είναι εμφανής η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία, μεταξύ άλλων, αποτυπώθηκε στην ευχή του πρωθυπουργού «να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο», στην προσθήκη ενός νέου μέτρου στα προηγούμενα νέα μέτρα για την φορολογία στα ακίνητα, με σημαντικότερο «για τη δημόσια δραματική ομολογία της αποτυχίας τους: ότι ο μόνος εισπρακτικός φερέγγυος μηχανισμός του ελληνικού κράτους εν έτει 2011 είναι η ΔΕΗ!».

Στην εισήγησή του τονίζεται ότι οι αλλεπάλληλες ρυθμίσεις, μέτρα και εξαγγελίες που γίνονταν πριν από τους ελέγχους της Τρόικας και για την καταβολή των δόσεων του δανείου, δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν, όπως η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει. «Ή ήταν λάθος και δεν γίνονταν ή δεν τις ενέτασσε σε ένα σχεδιασμό. Η κυβέρνηση αναδεικνύεται καθημερινά κατώτερη των περιστάσεων. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση. Η χώρα βρίσκεται σε ένα φαύλο κύκλο διαρκούς υποτίμησης και επαναφοράς του κινδύνου χρεοκοπίας».

Ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί να εκφράσει τους πολίτες, οι οποίοι με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης επιζητούν τις πραγματικές αλλαγές και τη διόρθωση των κακώς κειμένων. Προτάσσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της με λύσεις για τη χώρα, εντός της ευρωζώνης και της ΕΕ και προβάλλει την ανάγκη για μια Ε.Ε. πολιτικά ενοποιημένη σε βηματισμό προς ομοσπονδιοποίηση. Επίσης, προτείνει μεταρρυθμίσεις αφενός, για τη δημοσιονομική εξυγίανση κατά την περίοδο της κρίσης, με τους λιγότερους δυνατούς κραδασμούς για την κοινωνία «και τη διατήρηση των ωφελημάτων μετά την κρίση» και αφετέρου, για την απελευθέρωση των κοινωνικών δυνάμεων που ασφυκτιούν κάτω από το βάρος του πελατειακού κράτους.

Αξίζει να επισημανθεί ότι πριν από την έναρξη των εργασιών της κεντρικής επιτροπής, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Λεωνίδα Κύρκου ενώ θα προταθεί η αίθουσα συνεδριάσεων να πάρει το όνομά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: