Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝ: 48 καταλήψεις σχολών - Το Φοιτητικό Κίνημα είναι Εδώ!

Είχαμε προειδοποιήσει την κυρία Διαμαντοπούλου, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους συμμάχους της, ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΣΥ, ότι από όσο πιο ψηλά πέφτεις τόσο πιο μεγάλο πάταγο κάνεις. Η εικόνα της κοινωνικής ερήμωσης, της ασφυκτικής συναίνεσης και τα θριαμβευτικά χαμόγελα των ορκισμένων εχθρών του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του δικαιώματος των νέων ....
στην εκπαίδευση και την εργασία έχουν παγώσει. Στις τρεις τελευταίες μέρες του Αυγούστου 48 καταλήψεις σχολών αποφασισμένες μέσα από μαζικότατες δημοκρατικές διαδικασίες, και κάθε μέρα προστίθενται καινούριες, δείχνουν ότι το φοιτητικό κίνημα, συντονισμένο σε πανεκπαιδευτικό μέτωπο με τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση, είναι αποφασισμένο και ικανό να ανατρέψει τον νόμο που βάζει ταφόπλακα στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο και το μετατρέπει σε Ανώνυμη Εταιρεία που θα παράγει ευέλικτους και αναλώσιμους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής της, για την ανατροπή του νόμου – πλαίσιο που μετατρέπει το πανεπιστήμιο σε αυταρχικό εκπαιδευτήριο που θα παράγει υπερειδικευμένους τεχνοκράτες μιας χρήσης και όχι επιστήμονες με ευρεία επιστημονική συγκρότηση και κριτική σκέψη και θα αναπαράγει με τη δομή και τη λειτουργία του την κυρίαρχη ιδεολογία της ατομικής «επιτυχίας» και του ανταγωνισμού της αγοράς. Αυτός ο αγώνας αφορά όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία, αφορά το μέλλον της εργασίας συνολικά, και θα τον δώσουμε μέχρι τέλους σε κοινό βηματισμό με τον κόσμο της εργασίας μέσα και έξω από τις σχολές.

Καλούμε όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες να μαζικοποιήσουν τις καταλήψεις και τις γενικές συνελεύσεις των σχολών τους, να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια της Πέμπτης 1 Σεπτέμβρη, στην Αθήνα 12μ. στα Προπύλαια και σε κάθε πόλη που υπάρχουν πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση μπορεί πλέον να είναι σίγουρη ότι η ανατροπή των σχεδίων της στην εκπαίδευση θα είναι το πρώτο βήμα για τη συνολική ανατροπή της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εγω ειμαι γονιος ..... 2 ερωτησεις .... ποιος απο αυτους που ψηφισαν καταληψη σκεφτηκε οτι εμεις θα πληρωσουμε αλλους 6 μηνες κερατιατικα ενοικια ????.... και 2η ..απο που και ως που οι φοιτητες να εκλεγουν τους πρυτανεις με ποια λογικη ?????