Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Καρασμάνης: Δώστε επιτέλους τα 4 λεπτά που οφείλετε σε παραγωγούς συμπύρηνου ροδάκινου εσοδείας 2009

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Πέλλας και Κοσμήτορας της Βουλής Γιώργος Καρασμάνης με θέμα τις πληρωμές στο συμπύρηνο ροδάκινο.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Όπως σας ανέφερα με την υπ’ αριθ. 6687/25-11-2010 ερώτησή μου, ένας σημαντικός αριθμός παραγωγών συμπύρηνου ροδάκινου του Νομού μας δεν έχει εισπράξει τη συμπληρωματική...ενίσχυση των 4 λεπτών ανά κιλό για την παραγωγή του 2009, εξαιτίας διαφόρων υπηρεσιακών λαθών και παραλείψεων ( π.χ. λάθος ΑΦΜ, μη υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ κλπ. ).

Έπειτα από 2 περίπου μήνες, δώσατε απάντηση με την οποία αναγνωρίζατε το πρόβλημα και αφήνατε να εννοηθεί ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτό θα ταχτοποιούνταν, αφού μεταξύ άλλων αναφέρατε : «… Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει λάβει διορθωμένο αρχείο από τον ΕΛΓΑ και έχει πραγματοποιήσει όλους τους απαραίτητους διασταυρωτικούς ελέγχους με το ΟΣΔΕ. Οι πληρωμές θ’ αρχίσουν μόλις υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ, με την οποία θα διατίθενται οι απαραίτητες πιστώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών ».

Δυστυχώς από τότε πέρασαν 4 μήνες χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως εξέλιξη για το συγκεκριμένο ζήτημα, γεγονός που με οδήγησε σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση καταθέτοντας την υπ’ αριθ. 16874/24-05-2011 ερώτηση, με την οποία σας ζητούσα να με ενημερώσετε πότε θα υπογραφεί η αναμενόμενη σχετική ΚΥΑ με τον Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να δοθούν επιτέλους τα 4 λεπτά ανά κιλό σε όσους ροδακινοπαραγωγούς δεν τα είχαν ακόμη λάβει.

Επειδή όμως στην απάντησή σας στη δεύτερη αυτή ερώτησή μου, αντί να δώσετε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των δικαιούχων, αναφέρετε χαρακτηριστικά ότι « έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποζημίωσης του συμπύρηνου ροδάκινου εσοδείας 2009 », λησμονώντας προφανώς τα όσα λέγατε στην πρώτη απάντησή σας.

Επειδή από τη διγλωσσία που χρησιμοποιήσατε στις απαντήσεις που δώσατε, προκύπτει ορατός ο κίνδυνος να μείνουν απλήρωτοι οι άνθρωποι αυτοί, γεγονός που εάν συμβεί, θ’ αποτελεί κραυγαλέα αδικία αλλά και παρανομία εις βάρος τους ( από τη στιγμή που δικαιούνται αυτά τα χρήματα, τα οποία έχουν ήδη εισπράξει όλοι οι συνάδελφοί τους ροδακινοπαραγωγοί ).

ΕΡΩΤΑΣΘΕ κύριε Υπουργέ,

Εάν με την απάντησή σας, ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποζημίωσης του συμπύρηνου ροδάκινου εσοδείας 2009, εννοείτε ότι παραπέμπετε στις καλένδες την πληρωμή των ροδακινοπαραγωγών που δεν έχουν λάβει τη συμπληρωματική αυτή ενίσχυση;

Εάν ναι, γνωρίζετε ότι αυτό εκτός από άδικο είναι και παράνομο;

Εάν όχι, απαντήστε επιτέλους υπεύθυνα πότε θα πληρωθούν τα 4 λεπτά ανά κιλό οι συγκεκριμένοι ροδακινοπαραγωγοί, των οποίων η υπομονή έχει ήδη εξαντληθεί αναμένοντας τα χρήματα που δικαιούνται;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: