Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" - ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Η Βοήθεια στο Σπίτι και οι τέσσερεις χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτή, μετά από τόσα χρόνια συνεχόμενων παρατάσεων και κοροϊδίας και δεδομένου ότι:
στις 31/1
-2/2011 λήγει οριστικά η χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκή Ένωση
τρείς(3) Μήνες πριν τη λήξη και η πολιτεία ακόμα δεν έχει πάρει απόφαση σχετικά με τα αιτήματα των εργαζομένων

ούτε έχει ακόμα καταθέσει πρόταση βιωσιμότητας όπως οφείλει σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία

προκηρύσσουν :
Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο Νομό Ημαθίας που θα γίνει την Παρασκευή 23/09/2011, στην οποία θα γίνει συγκέντρωση των εργαζομένων των «Βοήθεια στο Σπίτι» του Νομού, στο χώρο της Ελιάς στη Βέροια στις 10.00 πμ. Θα μοιραστούν ενημερωτικά έντυπα από τους εργαζόμενους στους πολίτες και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας, από την Ελιά στο Δημαρχείο της Βέροιας, για να παραδοθεί από την επιτροπή των εργαζομένων στη Δήμαρχο, ένα Υπόμνημα – Πρόταση προς υπογραφή, που αφορά την στήριξη των εργαζομένων της «Βοήθειας στο Σπίτι» από τους Δημάρχους και το οποίο θα παραδοθεί στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Καστανίδη. Το ίδιο Υπόμνημα – Πρόταση θα δοθεί προς υπογραφή για στήριξη των εργαζομένων, στον Δήμαρχο Νάουσας και στον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας.
Τις προσεχείς μέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις των εργαζομένων της «Βοήθειας στο Σπίτι» με τους Βουλευτές του Νομού Ημαθίας για ενημέρωση και διαμεσολάβηση τους στην κυβέρνηση, για να δοθεί κάποια λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.
Τα Σωματεία μας πανελλαδικά, προκηρύσσουν:

24 ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου κ ώρα 11:00 π.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος
Ζητώντας:
να εξασφαλιστεί η σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση των δομών ΒσΣ ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται επιτέλους κάθε μήνα και οι δαπάνες να είναι εξασφαλισμένες.

Να δημιουργηθούν Δ/νσεις Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο με τμήματα Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας(προβλέπετε άλλωστε και από τον Καλλικράτη) και νομοθετική ρύθμιση για την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με όλο το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που ήδη εργάζεται χωρίς επαναπροκήρυξη.

Το ΒσΣ και οι εργαζόμενοι που:

Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 6,8,12 Μήνες
Είναι πρόγραμμα με δέσμευση(συμφωνία της χώρας μας με Ευρωπαϊκή Ένωση) να γίνει υπηρεσία. Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής(Για απασχόληση Κοινωνικές Υποθέσεις και ίσων Ευκαιριών) στις 12/11/2007 , 1647 στον κ. Δρόσο, Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων κ Ανάπτυξης Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών
που έχουν προσληφθεί από ΑΣΕΠ, με πλήρες ωράριο, δώρα, ένσημα, επιδόματα.
που καλύπτουν αυταπόδεικτα πάγιες και διαρκείς ανάγκες
Εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό που φροντίζουν τους ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ της χώρας μας που χωρίς την ΒσΣ θα μείνουν στο έλεος της τύχης
που εξοικονομεί χρήματα στο κράτος από τον περιορισμό της αλόγιστης συνταγογράφησης φαρμάκων, από τον περιορισμό στις άσκοπες διακομιδές στο Νοσοκομείο μέσω της αγωγής και προαγωγής υγείας που εφαρμόζουμε, την αποφυγή εγκλεισμού των ηλικιωμένων σε Ιδρύματα και την παραμονή τους στο φυσικό περιβάλλον παρέχοντάς αξιοπρεπή διαβίωση.
τέσσερεις χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες πανελλαδικά (η συντριπτική πλειοψηφία) που παραμένουν στον τόπο τους στην περιφέρεια σε κάθε Νομό της χώρας δίνοντας ζωή και ελπίδα. Που περιορίζουν την αστυφιλία και μειώνουν την ανεργία δίνοντας Αναπτυξιακή πνοή στον τόπο τους.
Διαπίστωση-Έρευνα της ΚΕΔΚΕ που πιστοποιεί ότι με την λειτουργία του ΒσΣ εξοικονομούνται πάρα πολλά χρήματα.
Έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που δείχνει το ΒσΣ ως την πιο αποδεκτή κ δημοφιλή υπηρεσία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.
Έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Καθηγητή κ. Ξ. Κοντιάδη: Αξιολόγηση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση: δράσεις, ελλείμματα και επικαλύψεις), δείχνει την “Βοήθεια στο Σπίτι” ως την υπηρεσία με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ως την πλέον καινοτόμα υπηρεσία σε επίπεδο Δημοτικής Αυτοδιοίκησης).
Ειδικά στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας λειτουργεί ως αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στη φτώχεια και στην ανέχεια
Για να μην γίνει η 1 Οκτωβρίου Παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων, απλά ένα πανηγύρι για ευχολόγια.

Σας καλούμε όλους να συμπαρασταθείτε στον δίκαιο αγώνα μας ώστε η μέριμνα για τον ανήμπορο ηλικιωμένο άνθρωπο να γίνει πράξη, γιατί τίποτα δεν πρέπει να μας αφήνει, να τους αφήνουμε…….
Με εκτίμηση
Ιωακειμίδου Ζωή: Πρόεδρος Σωματείου Κ. Μακεδονίας, τηλ.: 6985973529
Σησσιού Ελευθερία: Γραμματέας Σωματείου Κ. Μακεδονίας, τηλ: 6934798316
Χατζάρας Νίκος: Ταμίας Σωματείου Κ. Μακεδονίας, τηλ: 6945937630
Φανάρα Θεοπίστη: Μέλος Δ.Σ Σωματείου Κ. Μακεδονίας, τηλ: 6979899500
Πειραλής Πέτρος: Μέλος Δ.Σ Σωματείου Κ. Μακεδονίας, τηλ: 6974474381

Δεν υπάρχουν σχόλια: