Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ 22/9/2011 ΓΙΑ ΤΗΝ «Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, λόγω εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο», την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και από τις 16:00 το απόγευμα μέχρι και τις 21:00 το βράδυ θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων (πλην των λεωφορείων...
του Ο.Α.Σ.Θ. και των επιβατικών Δ.Χ.-ταξί, όπως ορίζεται παρακάτω), στο τμήμα του κέντρου της πόλης που περικλείεται από τις οδούς Αγγελάκη-Εγνατία-Ι. Δραγούμη-Λ.Νίκης.

Επισημαίνεται ότι, κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στις ανωτέρω οδούς περιμετρικά του αποκλεισμένου τμήματος του κέντρου και στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Ελ. Βενιζέλου, θα διεξάγεται κανονικά.

Επίσης η κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων (Ο.Α.Σ.Θ.) και των επιβατικών Δ.Χ. (ταξί) στο αποκλεισμένο τμήμα του κέντρου της πόλης, θα επιτρέπεται μόνο στις οδούς Τσιμισκή και Μητροπόλεως, αποκλειστικά και μόνο εντός της λεωφορειολωρίδας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών περιμετρικά του αποκλεισμένου τμήματος καθώς και των οδών Εθν. Αμύνης και Ελ. Βενιζέλου.

Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από την Υπηρεσία.
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Υπηρεσία θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ιδιαίτερα εφίσταται η προσοχή των πεζών δεδομένου ότι στα αστικά λεωφορεία και στα επιβατικά Δ.Χ.(ταξί) θα επιτραπεί η κίνηση στις λεωφορειολωρίδες των οδών Τσιμισκή και Μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: