Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΟ 1/11

Με στοχευμένες κινητοποιήσεις πρόκειται να απαντήσουν οι φαρμακοποιοί στο νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1η Νοεμβρίου. Αρνούνται την εφαρμογή του...
Σύμφωνα με το νόμο που θα καταθέσει ο υπουργός Υγείας την άλλη εβδομάδα στη Βουλή, τη Δευτέρα θα λειτουργεί το 30% των φαρμακείων, την Τετάρτη το άλλο 30% και το Σάββατο το άλλο 30%.

Μάλιστα, τις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του μέτρου το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας θα ελέγχει ποια φαρμακεία που δήλωσαν ανοιχτά θα έχουν στ' αλήθεια ανοίξει. «Εάν σε ένα μήνα δεν έχει διαπιστωθεί η συμμόρφωση με το 30%, επέρχεται πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου την 1η Δεκεμβρίου, με υποχρέωση των φαρμακευτικών συλλόγων να ορίζουν προσωπικό ασφαλείας, γιατί φοβόμαστε τις εναρμονισμένες πρακτικές να μη σου ανοίξει κανείς», ανέφερε χθες χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

enet.gr

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, χαρακτηρίζει υπερβολικά πολλά τα φαρμακεία (το 30% του συνόλου) που καλούνται να εφημερεύουν τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου.

"Το 30% των φαρμακείων σημαίνει 1.300 φαρμακεία στην Αττική. Ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα δεν θα βγάζουν, ενώ εκείνες τις ημέρες και ώρες δεν θα είναι ανοιχτά ούτε τα κέντρα συνταγογράφησης".

Και πρόσθεσε: "Δεν θα προχωρήσουμε σε απεργία, αλλά σε στοχευμένες κινητοποιήσεις, όπως για παράδειγμα Δευτέρες, Τετάρτες και Σάββατα να μείνει η πρωτεύουσα χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία".

Ο κ. Λουράντος είπε ότι συνεχώς στοχοποιούνται τα φαρμακεία στις συζητήσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των επαγγελμάτων: "Το θέμα των φαρμακείων είναι πιασάρικο για την κυβέρνηση".

Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις των φαρμακείων, αλλά σε ένα λογικό πλαίσιο.

Αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι όσοι φαρμακοποιοί δεν εφαρμόσουν το νέο ωράριο θα προχωρήσει σε αφαίρεση αδειών για έναν μήνα, ο κ. Λουράντος απαντά ότι σε αντίθεση με τους ιδιοκτήτες ταξί, οι φαρμακοποιοί λαμβάνουν την άδεια από το πανεπιστήμιο και όχι από το κράτος.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: