Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ LIDL ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΓΡΑΦΑΝ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ!

ΝΕΟ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ!

Στην ανάκληση από την εγχώρια αγορά προϊόντος σοκολάτας, που διακινείται από τη "LIDL Hellas" και στο οποίο ανιχνεύτηκε αμύγδαλο, προχώρησε σήμερα ο ΕΦΕΤ. Το πρόβλημα είναι πως το αμύγδαλο αποτελεί αλλεργιογόνο συστατικό, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε όσους είναι αλλεργικοί σε αυτό, και με αυτή την έννοια έπρεπε να επισημαίνεται στη συσκευασία η ύπαρξη του.
Το επίμαχο προϊόν είναι η...γεμιστή σοκολάτα με την εμπορική επωνυμία «Mister Choc - Choco Fruits/Γεμιστή σοκολάτα: Σταφίδες σε σοκολάτα γάλακτος» σε συσκευασία των 200 gr, η οποία παράγεται από την «LIDL STIFTUNG & CO KG» και διακινείται στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση «LIDL Hellas».

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο αμύγδαλο να μην καταναλώσουν το συγκέκριμενο προϊόν.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 1 μήνα, που η γερμανική πολυεθνική Lidl, εμπλέκεται σε διατροφικό περιστατικό/σκάνδαλο, με πιο πρόσφατο το σκάνδαλο με τα αγγουράκια που περιείχαν το βακτήριο E. Coli. Τώρα, η ίδια εταιρεία εμπλέκεται ξανά σε μια υπόθεση που συνιστά τουλάχιστον βαριά αμέλεια των υπευθύνων της, που μπορεί να κόστιζε ακόμα και ανθρώπινες ζωές!

Πριν από 20 περίπου ημέρες, είχε ξεσηκωθεί σάλος από τις ισχυρές ενδείξεις πως ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ παραιτήθηκε, κατόπιν άνωθεν πιέσεων, αφού ανακοίνωσε πως το βακτήριο E. Coli ανιχνεύτηκε σε προϊόντα της Lidl στην Ελλάδα.

Για το θέμα αυτό είχε προβεί σε ποικίλες παρεμβάσεις (ερώτηση, δηλώσεις κλπ) και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής (για περισσότερα βλέπε εδώ)

ΙΣΚΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: