Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Νεκρός μετανάστης στον Έβρο από σφαίρες της Frontex

Μέσω του τύπου της Τουρκίας αποκαλύπτεται περιστατικό δολοφονίας μετανάστη στον Έβρο από πυρά της δύναμης frontex. Μέχρι αυτή τη στιγμή το γεγονός δεν επιβεβαιώνεται από τις ελληνικές αρχές, ενώ πέπλο μυστηρίου καλύπτει το περιστατικό στο σύνολό του.
Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet σε άρθρο της με τίτλο «Η Frontex άνοιξε πυρ εναντίον λαθρομεταναστών στον Έβρο. Ένας νεκρός» αναφέρει ότι...προχθές το πρωί μετανάστες θέλησαν να περάσουν παράνομα από τον Έβρο στην Ελλάδα, στην περιοχή Ουζούνκιοπρου της Αδριανούπολης.

Οι μετανάστες κατέβασαν 5 φουσκωτά στο ποτάμι τα οποία έγιναν αντιληπτά από τις μονάδες της Frontex. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι μονάδες της Frontex άνοιξαν πυρ και βούλιαξε ένα από τα φουσκωτά στο οποίο επέβαιναν 10 άτομα και τα οποία κατάφεραν στη συνέχεια κολυμπώντας να φτάσουν στην απέναντι όχθη.
Ένας μετανάστης ο οποίος κατά το συμβάν περίμενε στην σειρά στην τουρκική πλευρά για να επιβιβαστεί, σκοτώθηκε από σφαίρα που δέχθηκε στην πλάτη.
Το συμβάν καταγγέλθηκε στους στρατιώτες του τουρκικού μεθοριακού φυλακίου και όταν έφθασαν οι στρατιώτες βρήκαν 47 μετανάστες από το Αφγανιστάν, την Μπούρμα και την Σομαλία και τον νεκρό λαθρομετανάστη που είχε χτυπηθεί στην πλάτη.
Η σφαίρα που βρέθηκε στην πλάτη του δολοφονημένου μετανάστη που έχασε την ζωή του είναι από όπλο MP 5.

ΠΗΓΗ:http://www.alterthess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: