Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ

Διαχωρίζουν τη θέση τους από τη Δημοκρατική Αριστερά για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τέσσερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Σε ανακοίνωσή, που υπογράφουν οι Γ. Αντωνίου, Λ. Καστανάς, Βάσω Κιντή και Άστριντ Ζωή Όκλαντ, εκφράζεται η διαφωνία τους για την απόρριψη του νομοσχεδίου από το κόμμα, ενώ καταγγέλεται ότι...
«η ηγεσία του κόμματος, για άλλη μία φορά, φαίνεται να επενδύει πολιτικά στην άρνηση, επιβεβαιώνοντας έτσι την κυριαρχία μίας πολιτικής που φοβάται τις μεταρρυθμίσεις».


Οι διαφωνούντες κατηγορούν την ηγεσία του κόμματος ότι παρέκαμψε τις εκπεφρασμένες από καιρό θέσεις του κόμματος και επισημαίνουν ότι «ως μέλη της κεντρικής επιτροπής αισθανόμαστε την υποχρέωση να εκφράσουμε δημόσια την αντίθεσή μας σ'αυτήν την απόφαση».


«Θεωρούμε ότι το κατατεθέν νομοσχέδιο, παρά τις όποιες ατέλειες και προβλήματα, αποτελεί σοβαρή απόπειρα ανασυγκρότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που η κοινωνία απαιτεί και η χώρα έχει ανάγκη» σημειώνεται στο κείμενο.


«Αντί το κόμμα να ψηφίσει κατ' αρχήν υπέρ του νομοσχεδίου, καταψηφίζοντας ενδεχομένως, στη συνέχεια επί μέρους άρθρα του, ή καταθέτοντας τροπολογίες, επέλεξε ουσιαστικά να συνταχτεί πίσω από τις δυνάμεις της αδράνειας. Η ηγεσία του κόμματος, για άλλη μία φορά, φαίνεται να επενδύει πολιτικά στην άρνηση, επιβεβαιώνοντας έτσι την κυριαρχία μιας πολιτικής που φοβάται τις μεταρρυθμίσεις» καταλήγουν οι υπογράφοντες.


Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ αναφέρουν ότι η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος συμφώνησε στην απόρριψη του νομοσχεδίου για την Παιδεία με μεγάλη πλειοψηφία, έπειτα από την διεξαγωγή ανοιχτού και δημόσιου διαλόγου, επισημαίνοντας ότι η τελική τοποθέτηση της ΔΗΜΑΡ θα γίνει αύριο Τρίτη στη Βουλή από τον βουλευτή, κ. Θ. Λεβέντη.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: