Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΑΠ: Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν πρέπει να συμμετέχουν στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Η συμμαχία κυβέρνησης, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή των πιο αντιδραστικών αντεργατικών αντιδημοκρατικών πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών, μέσω των διαδοχικών μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.....
Στα πλαίσια αυτών των πολιτικών τα εισοδήματα των εργαζομένων καρατομούνται, τα ασφαλιστικά δικαιώματα καταργούνται, οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά εμπορευματοποιούνται, τα δημοκρατικά δικαιώματα περιορίζονται η κοινωνία οδηγείται στην βαρβαρότητα.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι δραματικά για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αφού η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, η φτώχεια και η εξαθλίωση διευρύνονται πλήττοντας την πλειοψηφία του πληθυσμού, η οικονομία παραμένει κλειδωμένη στην ύφεση.
Η συνάντηση του Πρωθυπουργού από κοινού με την εργοδοσία και τους άλλους φορείς, εν όψει της ΔΕΘ, εντάσσεται στα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης, αποκτώντας τα χαρακτηριστικά μιας απλής διεκπεραίωσης εθιμοτυπικού χαρακτήρα, χωρίς συζήτηση και αντίλογο για την ουσία των καταστροφικών και αδιέξοδων πολιτικών που ακολουθούνται.
Γι’ αυτό το λόγο, τα συνδικάτα δεν πρέπει να συμμετέχουν σε συναντήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και στις κυβερνητικές εκδηλώσεις στη ΔΕΘ και με αυτό τον τρόπο να επιτρέψουν στην Κυβέρνηση να τις χρησιμοποιήσει για να «νομιμοποιήσει» τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές.
Αντίθετα, πρέπει να οργανώσουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ και στους νέους αγώνες την επόμενη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: