Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΘ

Στο επίκεντρο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό την προεδρία του υπουργού Χρήστου Παπουτσή, θα τεθούν τα αστυνομικά μέτρα που θα ληφθούν ενόψει ΔΕΘ.....
Εκτός από τον αρχηγό και υπαρχηγό της αστυνομίας, αντιστράτηγους Ε. Οικονόμου, και Γ. Ραχωβίτσα, στη σύσκεψη θα συμμετέχει η ηγεσία της αστυνομίας της Θεσσαλονίκης καθώς και ανώτατοι αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, οι οποίοι και θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς να συντονίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι έχει αποφασιστεί να σταλούν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη 2.000 αστυνομικοί κυρίως των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ, των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, της κρατικής ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής. Μάλιστα οι αστυνομικοί των ομάδων Δέλτα και ΔΙΑΣ αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Δευτέρα και τις αμέσως επόμενες ημέρες να αναλάβουν δράση. Στόχος της αστυνομίας όπως διαρρέουν στον τύπο ανώτεροι αστυνομικοί είναι να ξεκινήσουν από 1 Σεπτέμβρη προληπτικοί έλεγχοι, ενώ δεν αποκλείουν και εφόδους σε στέκια και πολιτικούς χώρους της πόλης.

Την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία θα αποκλείσει το κέντρο της πόλης από τις 11 το πρωί, ενώ μυστήριο καλύπτει το σχεδιασμό που αφορά τη φύλαξη της Έκθεσης από την πλευρά των πανεπιστημίων.

Τα δεδομένα που έχουμε από διαρροές μέχρι τώρα προς τον αστικό τύπο κάνουν λόγο για κατάσταση πολιορκίας και μηδενική ανοχή από την πλευρά της αστυνομίας.

Τα συνδικάτα και οι πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις που θα λάβουν μέρος στη διαδήλωση της ΔΕΘ από την πλευρά τους δηλώνουν ότι δεν θα ανεχτούν σε καμία περίπτωση την εγκαθίδρυση αστυνομικού κράτους στη Θεσσαλονίκη και δεν αποκλείουν την αλλαγή de facto του χαρακτήρα των πορειών σε τέτοια περίπτωση. Άλλωστε όπως έλεγε χθες σε δημοσιογράφους της πόλης συνδικαλιστικό στέλεχος, οι αστυνομικές δυνάμεις ποιοτικά «εκσυγχρονίζονται», αλλά και το «ρεπερτόριο» του κινήματος μπορεί να γίνει πολύ πλούσιο.


alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: