Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Σε νέα ανοιχτή συνέλευση για τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων όσον αφορά την προσπάθεια για την "εξασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ΕΥΑΘ και τη διατήρηση του νερού ως κοινωνικού αγαθού και όχι ως προϊόν διαπραγμάτευσης με κάθε κερδοσκόπο, ντόπιο ή ξένο" καλεί η "Κίνηση 136" την Τετάρτη 24 Αυγούστου 8.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η "Κίνηση 136″, που συστήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με σκοπό να...ενεργοποιήσει τους Θεσσαλονικείς να εξαγοράσουν οι ίδιοι την ΕΥΑΘ αποτελείται από πολίτες, οικονομολόγους, νομικούς, εργαζόμενους, άνεργους, "αγανακτισμένους" του Λευκού Πύργου, ακτιβιστές από κοινωνικά κινήματα και στην όλη προσπάθεια σημαντικό ρόλο έχει το Σωματείο των Εργαζομένων της ΕΥΑΘ.

"136 ευρώ, τόσα αντιστοιχούν σε κάθε υδρόμετρο συμπολίτη μας για να γίνει συμμέτοχος στην διαχείριση και την ποιότητα του νερού που πίνει. 136 ευρώ, πολλαπλασιαζόμενα με τα 550.000 υδρόμετρα που έχει εγκατεστημένα η ΕΥΑΘ, αντιστοιχούν στην τιμή πώλησης της εταιρείας στις πολυεθνικές του νερού. 136 ευρώ είναι το ποσό που, έτσι κι αλλιώς, θα πληρώσουμε όταν ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΑΘ, λόγο των αυξήσεων στα τιμολόγια", αναφέρει στην ιδρυτική ανακοίνωσή της η "Κίνηση 136″.

Συγκεκριμένα στη συνέλευση της Τετάρτης θα συζητηθούν ζητήματα όπως αυτό της μορφής της εταιρείας ώστε να δημιουργηθεί μια ρεαλιστική πρόταση του τρόπου εξαγοράς της ΕΥΑΘ, τη συγκρότηση του λογαριασμού για τη συλλογή των χρημάτων που απαιτούνται για την εξαγορά, την ανάθεση επεξεργασίας του νομικού πλαισίου που θα στηρίζει την "Κίνηση 136" και άλλα επιμέρους θέματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Μακεδονία" για τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για την εξαγορά ενός ποσοστού των μετοχών της εταιρείας η "Κίνηση 136" θα ανοίξει σύντομα τραπεζικούς λογαριασμούς ενώ έχουν γίνει επαφές, ώστε οι λογαριασμοί να ανοίξουν στα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Στέφανου Ληναίου.

ΠΗΓΗ:http://www.alterthess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: