Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Από Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα και Νάουσα και σχηματίσθηκε δικογραφία για «πορνογραφία ανηλίκων» σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων ηλικίας 20, 55, 35 και 28 ετών, εκ των οποίων οι δύο, σε Βόλο και Νάουσα συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, όπως αναφέρει...το skai.gr.
Μετά από έρευνα εντοπίστηκαν στο διαδίκτυο, μέσω του εξειδικευμένου προγράμματος έρευνας και ανάλυσης TLO , χρήστες του ίντερνετ να διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Κατά τη διαδικτυακή έρευνα, εκτός των άλλων, διαπιστώθηκε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK , προφίλ Έλληνα χρήστη με ψευδώνυμο, στο οποίο είχαν αναρτηθεί πλήθος φωτογραφιών με ημίγυμνα και γυμνά ανήλικα παιδιά, εκτιμώμενης ηλικίας ακόμα και κάτω των 4 ετών.
Άμεσα και μέσω ειδικού καναλιού επικοινωνίας, που έχει αναπτυχθεί με την εταιρία FACEBOOK , ζητήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του εν λόγω χρήστη. Η απάντηση στο αίτημα ήταν άμεση από την αμερικανική εταιρεία και μετά από ανάλυση των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών, η οποία διενεργήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: