Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΒΕΡΟΙΑ- ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

Πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Δημαρχείο Βέροιας μεταξύ της Δημάρχου κας. Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη και της Ειδικής Γραμματέα ΕΣΠΑ του Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κας. Γεωργίας Ζεμπελιάδου, σύσκεψη η οποία ακολούθησε σειρά συναντήσεων που είχαν ήδη προηγηθεί στην Αθήνα.
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο...Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αριστομένης Λαζαρίδης καθώς και η επιστημονική συνεργάτης της Δημάρχου, υπεύθυνη για το συντονισμό προγραμμάτων ΕΣΠΑ κα. Κλεοπάτρα Θεολογίδου, συζητήθηκε ο βαθμός ετοιμότητας του Δήμου Βέροιας στα έργα που έχουν προταθεί και τέθηκε το πλαίσιο εξέλιξής τους.

Η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου τόνισε ότι «μια μέρα ισοδυναμεί με ένα μήνα» ενεργειών στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, επιμένοντας στα συμπυκνωμένα χρονοδιαγράμματα του προγράμματος ενώ κατέστησε σαφές ότι μέχρι το 2015 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και το φυσικό αλλά και το οικονομικό αντικείμενο ενός έργου, επισημαίνοντας ότι «για την Κεντρική Μακεδονία χρειάζονται περίπου 18 μήνες για την ολοκλήρωσή του, από τη φάση της ένταξης μέχρι και τη δημοπράτηση».

Η κα. Ζεμπελιάδη, η οποία είχε ήδη αναλύσει και βαθμολογήσει την ωριμότητα των προτεινόμενων έργων από το Δ. Βέροιας, ανακοίνωσε στη Δημοτική αρχή ότι το επίπεδο ετοιμότητας είναι ικανοποιητικό με τις συνθήκες πλέον να έχουν ωριμάσει έτσι ώστε να βρίσκονται σήμερα «στην τελική ευθεία» μεγάλα έργα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας όπως, μεταξύ άλλων, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας, αίτημα δεκαετιών, καθώς και η επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΟΥΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ . ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΔΗΜΟΥΣ. ΣΕ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ . ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΥΔΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗς ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ . ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Ναί κι εμείς Χαρούλα, Θα ιδρίσουμε ινστιτούτο πρωτοπορίας στην Κεντρική Ευρώπη με έδρα την Βέροι. Σε άκουσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητάμε την συμμετοχή και βοήθειά σου.
Η έρευνα θα διεξάγεται απο την πρωτοπορία της κοινων'ιας με άϊ κιού πάνω απο 2 καί κάτω του 3. Ήδη πολλοί συνεργάτες σου δήλωσαν ασ μένως την συμμετοχή τους, νομίζοντας ότι τι Δικό μας άϊ κιου είναι κάτω του 0,5.