Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΥΝΕΝΑΙΣΗΣ- Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ή ΘΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;

Αφού πρώτα κατέστρεψαν από κοινού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τη χώρα μας και διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό τώρα θέλουν από κοινού να μας σώσουν. Εκτός από αντιφατικό είναι είναι και προκλητικό να θέλουν οι αποτυχημένοι να σώσουν τη χώρα.
Οι επαγγελματίες της πολιτικής, οι επαγγελματίες πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου δημιουργίας εντυπώσεων και καταλλήλου κλίματος στην κοινή γνώμη ώστε να γίνει απαίτησή της η Κυβέρνηση συνεργασίας. Να γίνει πράξη το... σενάριο που εξυφαίνουν οι κυρίαρχοι κύκλοι και το τραπεζικό σύστημα που τους έχει διαχρονικά όμηρους.
Bγήκαν στα σημερινά Κυριακάτικα φύλλα και ομαδόν κάνουν δηλώσεις ότι είναι ευχής έργον μια Κυβέρνηση Συνεργασίας, εθνικής συννενόησης τη λέει ο Καρατζαφέρης.
Το έργο το ξέρουμε. Η πλευρά των προθύμων είναι μεγάλη και έτοιμη να χυμήξει στο τραπέζι της εξουσίας αδιαφορώντας αν η χώρα τελεί σε κατάσταση πτώχευσης.
Το ζητούμενο είναι τι θα κάνει η Αριστερά. Ορθόδοξη και ανανεωτική ή ριζοσπαστική ή όπως αλλιώς λέγεται. Τι θα κάνει; Θα καθίσει και θα μετέχει στο στημένο παιχνίδι ή θα αντιδράσει πολιτικά για να ανατρέψει τα σχέδια;
Τι θα κάνει ο λαός; Θα καθίσει και θα παρακολουθεί το στημένο σκηνικό ή θα βγει στους δρόμους, θα οργανωθεί σε συλλογικότητες και Κινήματα τοπικά ή μεγαλύτερης εμβέλειας ώστε να φράξει το δρόμο στην Συνέναιση που προωθούν οι κυρίαρχοι κύκλοι;
Η απάντηση κάθε πολιτικοποιημένου αναγνώστη είναι αυτονόητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: