Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επιστολή στον Πρύτανη του Α.Π.Θ. Ιωάννη Μυλόπουλο και στον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Νικόλαο Μάργαρη έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με την ενδεχόμενη μετεγκατάσταση του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης από την Βέροια στη Θεσσαλονίκη.
Στην επιστολή του ο Αν. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης υποστηρίζει το αίτημα του Επιμελητηρίου Ημαθίας και των λοιπών τοπικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας για την παραμονή του Τμήματος Μηχανικών...Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. στη Βέροια.
Ο κ. Δ. Ψωμιάδης επισημαίνει ότι «το εν λόγω αίτημα δεν είναι μια προσέγγιση στα στενά πλαίσια ενός συντεχνιακού συμφέροντος. Είναι, κυρίως, μια προσδοκία αποκέντρωσης στην πράξη που έρχεται από υγιείς δυνάμεις της Περιφέρειας που μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των λειτουργικών - οικονομικών προβλημάτων του ΑΠΘ».
Ο κ. Δ. Ψωμιάδης δηλώνει ότι «ότι η αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συντάσσεται με το αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της Ημαθίας στο θέμα της ενδεχόμενης μεταφοράς του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης» και υπογραμμίζει ότι «καλό είναι να μην λησμονούμε το αίτημα περί αποκέντρωσης όταν το μπαλάκι έρχεται στα δικά μας χέρια, δεδομένου ότι η ελληνική περιφέρεια διαθέτει πολλά δυναμικά στοιχεία που οφείλουμε να αξιοποιούμε».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Πρύτανη,
Λάβαμε τις προηγούμενες ημέρες την επιστολή που σας απηύθυνε το Επιμελητήριο Ημαθίας σχετικά με την υποστήριξη της μεταφοράς του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης.
Θεωρώ ότι το εν λόγω αίτημα δεν είναι μια προσέγγιση στα στενά πλαίσια ενός συντεχνιακού συμφέροντος. Είναι, κυρίως, μια προσδοκία αποκέντρωσης στην πράξη που έρχεται από υγιείς δυνάμεις της Περιφέρειας και εκτιμώ ότι μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των λειτουργικών - οικονομικών προβλημάτων του ΑΠΘ.
Κατόπιν τούτων, σας δηλώνω ότι η αιρετή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συντάσσεται με το αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της Ημαθίας στο θέμα της ενδεχόμενης μεταφοράς του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης. Καλό είναι να μην λησμονούμε το αίτημα περί αποκέντρωσης όταν το μπαλάκι έρχεται στα δικά μας χέρια, δεδομένου ότι η ελληνική περιφέρεια διαθέτει πολλά δυναμικά στοιχεία που οφείλουμε να αξιοποιούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: