Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΕΛΙ. ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ Η ΔΕΥΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δ. Δάσκαλος
πρόεδρος ΔΕΥΑ Βέροιας
Φρένο στο μη ελεγχόμενο καθεστώς, που επέτρεπε πολίτες που διατηρούσαν κατοικία στο Σέλι να είναι ασυνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στη Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας, επιχειρεί να βάλει η νέα διοίκηση, μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί νερού εδώ και χρόνια, επιβαρύνοντας με το ποσό των 130.000 ευρώ την κοινωφελή υπηρεσία.
Ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού η Δ.Ε.Υ.Α.Β. ξεκίνησε προσπάθεια συγκέντρωσης των οφειλών από τους καταναλωτές νερού, φροντίζοντας μάλιστα τη μεταφορά γραφείου στο χωριό, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι παραθεριστές του καλοκαιριού με μετακινήσεις, για την...εξόφληση λογαριασμών. Προσωπικό της Υπηρεσίας ενημέρωσε τους καταναλωτές για τις οφειλές τους και πρόσφατα με ανακοίνωσή της στα ΜΜΕ, η Δ.Ε.Υ.Α.Β. έκανε γνωστές τις ημερομηνίες, κατά το διάστημα των οποίων κλιμάκιό της θα μετέβαινε στο Σέλι σε μια προσπάθεια είσπραξης των χρεών.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Β., Δημήτρη Δάσκαλο, ζητήσαμε να μας ενημερώσει για το κατά πόσο απέδωσε η προσπάθεια αυτή. Ο κ. Δάσκαλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για την ασυνέπεια που εξακολουθούν να επιδεικνύουν οι οφειλέτες και τόνισε ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα που εντάχθηκαν στον Καλλικρατικό Δήμο Βέροιας, το Σέλι όμως κρατά τα σκήπτρα όσον αφορά στο "φέσι" προς τη Δ.Ε.Υ.Α.Β.
Υπάρχουν καταναλωτές στο Σέλι με ανεξόφλητους λογαριασμούς νερού της τάξεως των 20.000 ευρώ, που δεν προσήλθαν, για να συζητήσουν το χρέος τους. Η επιχείρηση όμως δεν μπορεί να επιβιώσει με τέτοιες τακτικές και μοιραία θα προχωρήσει από αύριο Πέμπτη σε σφράγιση των ωρολογίων ύδρευσης.
Τα παραπάνω γράφει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ.
Σήμερα το μεσημέρι συναντήσαμε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Βέροιας στην Αλεξάνδρεια όπου ετέθη το θέμα των ανεξόφλητων λογαριασμών. Ο κ. Δάσκαλος είπε με σαφή τρόπο ότι όποιος δεν πληρώσει και έχει λογιαριασμό πάνω από 500 ευρώ θα γίνεται διακοπή της υδροδότησης.
Μάλιστα, ενημέρωσε και ζήτησε την συνεργασία του κ. Τσιούντα για να αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα στα χωριά του τέως δήμου Δοβρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: