Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Καμπανάκι για περιστατικά μαλάριας στην Ελλάδα

Την προσοχή των πολιτών της που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, εφιστά με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας της Βρετανίας (HPA).
Στο ανακοινωθέν γίνεται λόγος για έξι υποθέσεις μαλάριας που εντοπίστηκαν στη χώρα μας σε άτομα, που δεν είχαν ταξιδέψει ποτέ σε χώρες, όπου η ασθένεια είναι σε έξαρση.
"Έξι περιστατικά, έχουν αναφερθεί στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2011, μέχρι σήμερα. Πέντε περιπτώσεις αφορούν Έλληνες ενήλικους και μία ένα παιδί Ρομά. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που υπάρχουν περιστατικά μαλάριας στην Ελλάδα" τονίζει ο HPA.
Στο κείμενο τονίζεται ότι οι ελληνικές αρχές, παρακολουθούν τις περιοχές όπου εντοπίστηκαν τα...κρούσματα (Λακωνία και Εύβοια), εφαρμόζοντας προγράμματα αντιμετώπισης των κουνουπιών.

Επίσης γίνεται αναφορά και στην εκστρατεία ενημέρωσης στην χώρα μας σχετικά με την ανάγκη οι πολίτες να λάβουν μέτρα προσωπικής προστασίας από τσιμπήματα κουνουπιών.

Ο καθηγητής Ντέιβιντ Χιλ, διευθυντής του Διεθνούς Δικτύου Υγείας του οργανισμού, σημειώνει ότι "ο κίνδυνος να κολλήσουν μαλάρια στην Ελλάδα, είναι μικρός για τους τουρίστες, ωστόσο θα πρέπει να αποφύγουν τα τσιμπήματα κουνουπιών για παν ενεδεχόμενο.

Επίσης, ο κ. Χιλ δηλώνει ότι ήδη υπάρχει προειδοποίηση για όσους ταξιδεύουν στη χώρα μας σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Αναφερόμενος στον ιό, σημειώνει ότι "στην Ελλάδα είχαμε πάνω από 200 περιστατικά του ιού την περασμένη χρονιά και λόγω της μαλάριας, θα πρέπει οι τουρίστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί".

Πάντως, ο οργανισμός συμβουλεύει τις υγειονομικές αρχές της Βρετανίας να βρίσκονται σε εγρήγορση για ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ελλάδα και παρουσιάζουν συμπτώματα των παραπάνω ασθενειών.

Ο HPA σημειώνει τέλος, ότι θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί με προσοχή την εξέλιξη των ασθενειών που σχετίζονται με τα κουνούπια στην χώρα μας και τον αριθμό των περιστατικών.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: