Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΒΕΡΟΙΑ: ΘΕΛΕΤΕ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΣΥΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Οδηγίες – έκκληση προς τους καταστηματάρχες της Βέροιας απευθύνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Βέροιας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Στην ανοιχτή του επιστολή αναφέρει:
"Αγαπητοί συμπολίτες,
Ακόμη μια φορά απευθυνόμαστε σε όλους...σας, αφού κορυφαίο σημείο της εικόνας και της καθημερινότητας της πόλης μας, εξαρτάται από εσάς. Ο λόγος πάλι, για τη διαχείριση των κάθε είδους απορριμμάτων των καταστημάτων. Οι συνήθειες πολλών χρόνων διαμόρφωσαν μια κατάσταση που κανένας δεν χαίρεται όταν τη βλέπει, άσχετα εάν έγινε συνήθεια. Με την υποχρεωτική πλέον μεταφορά των απορριμμάτων, έξω από το Νομό μας, υπάρχει μια πολύ σημαντική οικονομική επιβάρυνση από τη μια και μια άλλη μέθοδος αποκομιδής από την άλλη. Δηλαδή όλα άλλαξαν αναγκαστικά. Υποχρεωτικά λοιπόν, πρέπει να αλλάξουν και οι μέχρι σήμερα συνήθειές μας. Ότι κάνουν όλοι και καθένας ξεχωριστά αφορά όλους πλέον. Ζητάμε τη βοήθειά σας. Τη συμμετοχή σας. Ζητάμε ελάχιστο από τον καθημερινό χρόνο σας στο κατάστημα σας. Ζητάμε μια άλλη νοοτροπία που σε λίγο διάστημα θα γίνει συνήθεια και θα βοηθήσει αφάνταστα όλους μας.
Σας παρακαλούμε πολύ:
- Μην πετάτε απορρίμματα, στον πράσινο κάδο, που είναι ανακυκλώσιμα (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, γυαλί). Έτσι, μειώνουμε το βάρος που μεταφέρουμε και που πληρώνουμε σαν Δήμος.
- Μην πετάτε σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Επιστρέφονται και διπλασιάζεται το κόστος για το Δήμο μας.
- Μην αφήνετε στους κάδους ανακύκλωσης χάρτινα κουτιά χωρίς να τα έχετε διπλώσει πρώτα. Με τρία κουτιά γεμίζει ο κάδος και δεν μένει χώρος για άλλους πολίτες.
- Μην αφήνετε κούτες αδίπλωτες έξω από τους κάδους ανακύκλωσης. Η αποκομιδή αυτών καθυστερεί τη διαδικασία. Είναι συχνό και το φαινόμενο να τις γεμίζουν κάποιοι με σκουπίδια και μέχρι την άλλη μέρα, τα αδέσποτα της πόλης ή ο αέρας, δημιουργούν εικόνα ντροπής. Οι κάδοι ανακύκλωσης που μας δίνει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακυκλώσιμων δεν επαρκούν, καθώς οι ανάγκες του Δήμου αυξάνουν συνεχώς.
- Μην βγάζετε τα σκουπίδια και ιδιαίτερα τα ογκώδη αφού περάσει το απορριμματοφόρο. Όλη την ημέρα και για πολλές ώρες, ιδιαίτερα το εμπορικό κέντρο, έχει άσχημη εικόνα. Πέντε και δέκα διπλωμένα χαρτόκουτα, πιάνουν ελάχιστο χώρο, ακόμη και μέσα στο κατάστημά σας.

Είναι πολύ απλά πράγματα, θέλουν ελάχιστο χρόνο και δίνουν λύση. Είναι ντροπή για τα απλά και αυτονόητα πράγματα, να ζητάμε από τη Δημοτική Αστυνομία να τα επιβάλει. Μπορούμε σιγά σιγά να τα καταφέρουμε και να αλλάξει η εικόνα της πόλης μας και η εικόνα της γειτονιάς μας. Συζητήστε το με τους διπλανούς συναδέλφους, τους γείτονες και τους φίλους σας. Πείστε τους κι αυτούς.
Είμαστε σίγουροι ότι οι φιλότιμοι βοηθάνε. Οι υπόλοιποι, θα υποχρεωθούν.


Αντιδήμαρχος Καθαριότητας - Ανακύκλωσης & Εξυπηρέτησης του Δημότη

Θεοδωρίδης Θεόδωρος"

1 σχόλιο:

Θεοδωρίδης Θεόδωρος είπε...

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα:

2331350-634
2331350-595
2331351-900 (Μακροχώρι)
6976116329 (Θεοδωρίδης Θεόδωρος)

είτε μέσω email στο: pharm959@hotmail.com

http://theodoridistheodoros.blogspot.com/