Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ

Σημαντική είναι η εξέλιξη που προέκυψε χτες το μεσημέρι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αφορά στο έργο της Ανάπλασης της Αλεξάνδρειας ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ και το οποίο, ως γνωστόν, πήρε η κατασκευαστική εταιρία του... πρώην δημάρχου Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου.
Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια των φωτογραφικών διατάξεων που υπήρχαν στην αρχική μελέτη και με βάση την οποία έγινε ο σχετικός διαγωνισμός.
Ένας διαγωνισμός που "πέταξε" έξω τις ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες κατασκευής υλικών πλακόστρωσης και οδηγούσε την προμήθεια στην Κινεζική αγορά.
Σε λίγο, αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα που αφορά τόσο το Δήμο Αλεξάνδρειας όσο και τους εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρεια κεντρ. Μακεδονίας, Ενδιάμεση διαχειριστική Αρχή, Τεχν. Υπηρεσία Ημαθίας κλπ)

2 σχόλια:

loulas είπε...

Κ Μόχλα, εκτίθεσθε διότι οι πάντες γνωρίζουν ότι το έργο τις ανάπλασης το πήρε στην δημοπρασία η εταιρεία του κ Γικόνογλου, όμως με μία ομάδα εργολάβων- κατασκευαστών, μεταξύ των οποίων και ο σύμβουλος του κ Δημητριάδη, κ Ματσούκας. Και βεβαίως εμένα ως απλό πολίτη με δημιουργεί ερωτηματικά αυτή η συμμαχία, όταν από την μία μεριά βλέπω κοκορομαχίες ανάμεσα στην παράταξη Γικόνογλου- Δημητριάδη, και από την άλλη συμμαχία στα έργα. Είναι αδιανόητο με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ που είναι στην ουσία στήριξη τις ελληνικής οικονομίας, να χρηματοδοτούμε ξένες χώρες, και οι ελληνικές, και πολύ περισσότερο οι τοπικές βιομηχανίες κατασκευής πλακιδίων να ψυχορραγούν. Πιστεύω πως θα υπάρξει σωστή έκβαση στο θέμα αυτό προς όφελος τις τοπικής κοινωνίας, που θα απασχολείτε προσωπικό για αρκετό καιρό, και θα έχουμε έστω λιγότερους ανέργους.

Ανώνυμος είπε...

Εκπλήσσεται κανείς με αυτά που γίνονται;

Εγώ πάντως όχι.
Ειλικρινά έχω πάθει ανοσία.
Κάποτε σε ένα χωριό πρόεδρος και ταμίας του συνεταιρισμού πιαστήκαν στα χέρια και μάλιστα πέσανε μέσα στο χαντάκι πάνω στον καβγά.

Όλο το σκηνικό έγινε μπροστά στα μάτια ενός προμηθευτή του συνεταιρισμού και ο ένας κατηγορούσε τον άλλο για την έλειψη χρημάτων από το ταμείο.

Ήρθε αστυνομία πήγαν στο τμήμα και έληξε εκεί το ζήτημα.

Όταν ο προμηθευτείς έφυγε οι δύο άντρες πήγαν για ρετσινούλα στο καφενείο του χωριού σαν να μην τρέχει τίποτα και προφανώς πλήρωσαν από τα κλεμμένα.

Η ιστορία είναι αλήθεια και εξελίχθηκε σε χωριό του Καλικαρτικού Δήμου Αλεξάνδρειας.

Έτσι και η σημερινή διοικούσα αρχή λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο.