Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ" ΞΕΦΩΝΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΑΜΠΙ

Εκτός των οπαδών του ΠΑΟ στο γήπεδο πήγαν και άλλοι διαδικτυακοί φίλοι. Η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό έδωσε το "παρών" και μοίρασε φυλλάδια.
Διαβάζω στο ρεπορτάζ στο...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ τα εξής ερωτήματα που χρήζουν απάντησης:

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ον: Γιατί στους Έλληνες φιλάθλους έγινε εξονυχιστικός έλεγχος ενώ στους Ισραηλινούς –προφανώς- δεν έγινε αφού κρατούσαν στα χέρια τους καπνογόνα?
Ήταν 9.15 περίπου όταν σταθήκαμε μπροστά από την Πύλη 17 του ΟΑΚΑ. Ο λόγος που βρεθήκαμε (μια ομάδα αλληλέγγυων) στον αγώνα ΠΑΟ-Μακάμπι ήταν για να εκφράσουμε την αλληλεγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που αυτές τις μέρες βάλλεται –για άλλη μια φορά – από το σιωνιστικό Ισραήλ. Από τις 18 Αυγούστου η Γάζα βομβαρδίζεται, δεκάδες έχουν χάσει τη ζωή τους-ανάμεσα σ’ αυτούς άμαχοι και μικρά παιδιά-ενώ η διεθνής κοινότητα σιωπά.

Η ίδια η Μακάμπι άλλωστε είναι ένας αθλητικός σύλλογος γνωστός για την σιωνιστική του παράδοση

Λίγο πριν περάσουμε την Πύλη οι αστυνομικοί στην είσοδο έψαξαν προσεχτικά τις τσάντες μας και ακόμα πιο προσεχτικά έψαξαν το σακίδιο φίλου – αλληλέγγυου, αφού άνοιξαν την κάθε του θήκη.

Με μεγάλη μας χαρά αντικρύσαμε στο απέναντι πέταλο ένα πανό των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟ που έγραφε FREEDOM TO PALESTINE και στη διπλανή θύρα συντρόφους από το κίνημα “Απελάστε τον Ρατσισμό” (οι οποίοι πριν μπουν στο γηπέδο μοίρασαν το φυλλάδιό τους για την Παλαιστίνη) . Η “τύχη” ήταν όμως με το μέρος μας. Οι δικές μας οι θέσεις ήταν κάτω από τον εξέδρα των Ισραηλινών οπαδών, οι οποίοι είχαν απλώσει τις σημαίες τους και τα πανό της ομάδας τους και που δεν μπόρεσαν να αντέξουν στη θέα των Παλαιστινιακών σημαιών που κρατάγαμε και στο άκουσμα του ονόματος της Παλαιστίνης. Μετά από λίγο και ενώ ο αγώνας βρισκόταν στο 5′ , άρχισαν να πετάνε καπνογόνα σε μας αλλά και στους οπαδούς του ΠΑΟ και ενώ υπήρχαν μικρά παιδιά στις κερκίδες. Επόμενο ήταν λοιπόν ότι την προκλητική συμπεριφορά των οπαδών της Μακάμπι θα ακολουθούσαν οι αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟ. Τότε έγινε επέμβαση των ΜΑΤ στην εξέδρα των οπαδών της Μακάμπι, εκείνοι έτρεχαν να κρυφτούν, εμείς πνιγήκαμε από τα δακρυγόνα και ο αγώνας διακόπηκε. Ο υπόλοιπος αγώνας συνεχίστηκε με τα ΜΑΤ να φυλάνε τους Ισραηλινούς οπαδούς της Μακάμπι.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ(?): Οι ισραηλινοί οπαδοί της Μακάμπι μάλλον από «άλλη» πόρτα μπήκαν και κανένας έλεγχος δεν τους έγινε.




Ερώτημα 2ον: Γιατί είναι παράνομο να κρατάς Παλαιστινιακή σημαία μέσα σε ένα γήπεδο?
Αφού καθάρισε η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα, ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά σε ένα σχετικά ήρεμο κλίμα. Δεν πέρασε πολύ ώρα και μας «επισκέφθηκαν» δυο άντρες της ασφάλειας οι οποίοι πριν από λίγο συζητούσαν με τα ΜΑΤ. Μας ζήτησαν –ευγενικά ομολογώ- να κρύψουμε τις σημαίες διότι εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι για τα επεισόδια που έγιναν!

Όταν αρνηθήκαμε, μας απάντησαν –επίσης ευγενικά- ότι αν δεν τις κρύψουμε θα συλληφθούμε! Τους είπαμε ότι δεν είναι παράνομο να κρατάς ένα εθνικό σύμβολο και έφυγαν. Ξαναήρθαν αργότερα πιο απειλητικοί και για να μην έχουμε άλλα ανούσια μπλεξίματα τους αφήσαμε να πάρουν τη μια σημαία μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ(?): Όποιος προκαλεί τους «φίλους» Ισραηλινούς και όποιος κρατάει Παλαιστινιακή σημαία συλλαμβάνεται.

Ο αγώνας έληξε με νίκη του ΠΑΟ, αλλά για μας τους αλληλέγγυους η νίκη ήταν ότι ακούστηκε,έστω για λίγα λεπτά, η φωνή της Παλαιστίνης.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: