Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ

Την περασμένη Τρίτη γιορτάστηκε, όπως κάθε χρόνο, στα Δερβενάκια, η επέτειος της ομώνυμης μάχης. Η φετινή επέτειος, ωστόσο, σημαδεύτηκε από προκλήσεις της «Χρυσής Αυγής», η οποία προχώρησε σε μια «επίδειξη μιλιταριστικής ισχύος» και μάλιστα υπό την ανοχή του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του νομού, σύμφωνα με τη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΝ Κορινθίας...Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νομοαρχιακής επιτροπής του ΣΥΝ Κορινθίας, τα μέλη της Χρυσής Αυγής «παρατάχτηκαν σε στρατιωτικούς σχηματισμούς, πριν την τελετή, φώναζαν τα γνωστά προκλητικά τους συνθήματα και κατέθεσαν στεφάνι χαιρετώντας στρατιωτικά μπροστά στα μάτια των τοπικών μας αρχόντων, πολιτικών, στρατιωτικών και εκκλησιαστικών. Στη συνέχεια έκαναν και δηλώσεις αποτίοντας φόρο τιμής στον Κολοκοτρώνη, τα κόκκαλα του οποίου θα έτριζαν σίγουρα από τη βεβήλωση της μνήμης του».

«Ο Συνασπισμός καταδικάζει απερίφραστα την καπήλευση της τελετής από τους Χρυσαυγίτες και δηλώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι προκλήσεις, στις οποίες τον τελευταίο καιρό προβαίνει η φασιστική και ρατσιστική οργάνωση στην Κορινθία (άνοιγμα των διοδίων του Σπαθοβουνίου με την παρουσία του άτυπου αρχηγού της οργάνωσης Μιχαλολιάκου, μοίρασμα χιλιάδων φυλλαδίων στην Κόρινθο την παραμονή της τελετής -στις 25/7- που παραποιούσαν τα λεγόμενα του Κολοκοτρώνη και προκαλούσαν κάθε δημοκρατικό πολίτη, να γίνουν ανεκτές» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΝ απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του τόπου, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Δέδε, τους δημάρχους Κορίνθου, κ. Πνευματικό και Νεμέας κ. Ανδριανάκο, να απαντήσουν γιατί ανέχτηκαν την παρουσία της συγκεκριμένης ομάδας στον χώρο και της επέτρεψαν να αμαυρώσει την τελετή και να καταθέσει στεφάνι. Επιπλέον ζητά από την αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου «μια σοβαρή και υπεύθυνη απάντηση, για το ποια μέτρα πρόληψης έλαβε προκειμένου να εμποδίσει τις ενέργειες της συγκεκριμένης οργάνωσης, οι οποίες ήταν φανερές από την προηγούμενη μέρα, με το μοίρασμα των χιλιάδων φυλλαδίων στο κέντρο της Κορίνθου».

«Επειδή δεν αμφισβητούμε το δημοκρατικό ήθος και φρόνιμα των πολιτικών που συμμετείχαν στην τελετή -και πολύ περισσότερο των πολιτών που άθελα τους έγιναν το σκηνικό γι' αυτήν την κακοπαιγμένη και επικίνδυνη παράσταση των Χρυσαυγιτών- τους καλούμε να καταδικάσουμε από κοινού τις φασιστικές προκλήσεις της εν λόγω οργάνωσης και να δηλώσουμε την απερίφραστη θέλησή μας να μην επιτρέψουμε τη ρατσιστική και φασιστική πρακτική να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των πολιτών. Το παράδειγμα των ρατσιστικών επιθέσεων στη Νορβηγία δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε» καταλήγει η ανακοίνωση


Δεν υπάρχουν σχόλια: