Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚος ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ Μ.Κ.Ο.

Στ. Κουτμερίδης
Ότι και να πούμε ένα πράγμα είναι αλήθεια: Οι Πασόκοι δεν αλλάζουν με τίποτα. Βαφτίζουν το κρέας ψάρι και συνεχίζουν την ίδια δουλειά που έμαθαν να κάνουν τόσα χρόνια. Διάσημος έγινε ο Στ. Κουτμερίδης, βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ, με το κόλπο που σκαρφίστηκε εν όψει των πράσινων stage, κοινωφελή εργασία την ονομάζουν.
Ο νόμος προβλέπει να προσληφθούν από...Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις άνεργοι, περίπου 200 χιλιάδες, με βασικό μισθό και στη συνέχεια να εκμισθωθούν σε κρατικές δομές (ΟΤΑ κλπ) ώστε να μειωθεί η ανεργία και οι εργαζόμενοι να μην έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα κλπ.
Ο Κουτμερίδης, που προφανώς γνώριζε το σχέδιο, έστησε δια των συνεργατών του μια ΜΚΟ και ένας στενός του συνεργάτης ήταν γραμματέας της στις Σέρρες. Στόχος ήταν να υποκαταστήσουν τους άλλους φορείς που διεκδικούν το πρόγραμμα (Εργατικά Κέντρα κλπ) και να αποκτήσουν πελατεία και κέρδη αφού ένα ποσό της αποζημίωσης θα έμενε στην ΜΚΟ ως έξοδα.
Έλα όμως που αποκαλύφθηκε το στημένο σκηνικό και άρχισε το "άδειασμα" του βουλευτή τόσο από το κόμμα του στο νομό με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ Σερρών όσο και από τον Υπουργό Κουτρουμάνη στη Βουλή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΕΡΡΩΝ ΠΑΣΟΚΜε την εξαγγελία της πρώην υπουργού κας Κατσέλη, σε επίσκεψή της στις Σέρρες, σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που θα εξασφάλιζε 1,200 θέσεις εργασίας για το νομό Σερρών, φάνηκε η βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το σοβαρότερο πρόβλημα του νομού μας, την ανεργία.
Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, παρατηρούνται φαινόμενα που δημιουργούν σύγχυση, σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης του συγκεκριμένου Προγράμματος.
Από τη στιγμή που υπήρχε η πρόθεση συνεργασίας του Υπουργείου με το Εργατικό Κέντρο Σερρών, δεν κατανοούμε το λόγο εμπλοκής –και μάλιστα με ανταγωνιστικό ρόλο– άλλου φορέα. Ασφαλώς, το ζήτημα που τίθεται δεν είναι νομικής φύσεως, αλλά ηθικό. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε τι λέγαμε, όταν πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Ν.Δ. δήλωνε πως “ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”…
Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σερρών, είχαμε καταγγείλει ευθαρσώς όλες τις προσπάθειες εκμετάλλευσης της αγωνίας όλων όσοι αναζητούσαν εργασία και εξακολουθούμε να θεωρούμε ως προϋπόθεση επιτυχίας του Προγράμματος την αξιοκρατία και τη διαφάνεια, κόντρα σε κάθε είδους πελατειακές σχέσεις.
Επιπλέον, θεωρούμε πως “η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια” και δεν είναι δυνατόν να δίνεται το δικαίωμα σε αυτούς που καπηλεύτηκαν τα STAGE, εμπαίζοντας και εγκλωβίζοντας τους πολίτες, να μιλάνε για “βαθύ ΠΑ.ΣΟ.Κ.” και για δήθεν πρόθεση να βολευτούν τα “πράσινα παιδιά”. Ως εκ τούτου, κρίνουμε ως τουλάχιστον άστοχη την ενέργεια να δηλωθούν ως τηλέφωνα επικοινωνίας της συγκεκριμένης Μ.Κ.Ο. τα τηλέφωνα συγκεκριμένου Πολιτικού Γραφείου βουλευτή του νομού μας.
Οι αρχές και οι αξίες που διέπουν τη λειτουργία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου δεν συνάδουν με τέτοιες πρακτικές, τις οποίες θεωρούμε απαράδεκτες, ιδίως στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία.
Μετά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής, οι πολίτες περιμένουν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να αντιπροτείνει ένα πλαίσιο εξόδου από την κρίση, προς μια αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.
Ως Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σερρών, δηλώνουμε την προσήλωσή μας στον κοινό στόχο που έχει θέσει ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση και καλούμε όλους τους πολιτικά ενεργούς φορείς να πράξουν το ίδιο, μακριά από απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

ΓΙΑ ΤΗΝ
Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: