Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΕ ΔΕΘ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ



Το στίγμα για το προς τα που πρέπει να πάει η χώρα αλλά και αίσθημα δικαιοσύνης και αποτελεσματικότητας θα επιχειρήσει να δώσει ο πρωθυπουργός στις ομιλίες του στη ΔΕΘ αλλά και στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου. Το περιεχόμενο των .....
δύο κεντρικών παρεμβάσεων του Γιώργου Παπανδρέου συζητήθηκαν στις τρεις συσκέψεις που είχε από νωρίς το πρωί στη Βουλή με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη.
Κεντρική πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα αποτελέσει σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.


Ειδικότερα, στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου θα δώσει το στίγμα προς τα πού πρέπει να πάει η χώρα, ενώ ταυτόχρονα θα αναφερθεί και στο κυβερνητικό έργο επιχειρώντας ταυτόχρονα να αναδείξει τις διαφορές του ΠΑΣΟΚ από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί επίσης να εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της αποτελεσματικότητας και του δικαίου.

Στη διάρκεια της Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει η Ολομέλεια του σώματος, στην οποία θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν και «θεματικά τραπέζια» στα οποία, όπως αναφέρθηκε, θα τεθούν ανοιχτά όλα τα θέματα.

Σε ότι αφορά την ομιλία του στην ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός θέλει, σύμφωνα με πληροφορίες, να προσδώσει σε αυτήν χαρακτηριστικά «εθνικής αφήγησης» με την έννοια ότι θα κάνει λόγο για τη θέση, την πορεία και την προοπτική της χώρας στο διεθνές περιβάλλον.

Ο πρωθυπουργός θα κάνει επίσης απολογισμό του κυβερνητικού έργου, "όχι ως απαρίθμηση νόμων, αλλά ως συνόλου αλλαγών, ενώ επιθυμεί να εμπεδωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της πολιτικής σταθερότητας και το ότι η χώρα προχωρά".

Η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, επιπλέον, θα έχει αναφορές και στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, ενώ πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κάθε υπουργείο επεξεργάζεται συγκεκριμένες πολιτικές που θα οδηγήσουν στην δημιουργία θέσεων εργασίας και οι οποίες σχεδιάζεται να παρουσιαστούν στην ΔΕΘ.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: