Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: “ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Α.Θ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ και η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ”

Το νερό είναι το ύψιστο αγαθό της φύσης. Δεν το παράγουμε, μας το δίνει η φύση και οφείλουμε να το προστατεύουμε ώστε να έχει πρόσβαση σε αυτό ο κάθε άνθρωπος. Δεν είναι εμπόρευμα, αλλά το βασικότερο συστατικό της ζωής και δεν μπορεί να διαχειρίζεται με γνώμονα το ιδιωτικό κέρδος, αλλά το Δημόσιο συμφέρον.
Η σημερινή οικονομική κρίση είναι για τους «παγκόσμιους βαρόνους» του νερού, πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξαγορά και μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή. Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ όμως, θα...σημάνει επισφαλείς εργασιακές σχέσεις, κατακόρυφη αύξηση των τιμολογίων, μείωση της ποιότητας υπηρεσιών, μηδενικές επενδύσεις αλλά και ληστρική επιδρομή στις πηγές Αραβησσού και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής μας.
Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ και φορείς της Θεσσαλονίκης παλεύουν ενάντια στα διαχρονικά σχέδια των επιχειρηματικών κύκλων, με τη συνδρομή των κυβερνήσεων, να ιδιοποιηθούν το νερό της πόλης. Πρόσφατα έχει δημιουργηθεί μια πρωτοβουλία από εργαζόμενους και χρήστες του δικτύου της ΕΥΑΘ για πρόταση εξαγοράς της ΕΥΑΘ από τους πολίτες, μέσω μιας εταιρίας λαϊκής βάσης ή ένωσης προσώπων χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα, αλλά με κοινωνικό έλεγχο και αμεσοδημοκρατική λειτουργία «Κίνηση 136».

Όλα αυτά, σας καλούμε να τα συζητήσουμε σε μια ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στα Γιαννιτσά, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ., στην πλατεία ΕΠΟΝ (πεζόδρομος)

Οργανώνει: το Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον και

Συμμετέχουν: ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΕΥΑΘ , η Κίνηση «136», η Πρωτοβουλία Αγώνα για τις πηγές Αραβησσού. και ο OSCAR OLIVEIRA «αγώνες για το νερό» στη Βολιβία.

Στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ, από την καταστροφική εμπειρία ιδιωτικοποίησης του νερού στη Βολιβία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να αναφερθεί οτι η ΕΥΑΘ και οι κατοικοι Θεσ/νικης υδροδοτουνται απο τον ποταμό Αλιακμονα και συγκεκριμένα απο το Φραγμα Αλιάκμονα με ανοικτη ροή προς το διυλιστήριο Σινδου!!!Δηλαδή ολόκληρος ο Αλιακμονας ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!!