Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΝΑΟΥΣΑΣ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ"

Το Σάββατο 20 Αυγούστου 2011, συναντήθηκαν στο κάμπινγκ της «Γραμμένης» στη Νάουσα, άτομα που συμμετέχουν στο «κίνημα των αγανακτισμένων» στις πλατείες Νάουσας, Βέροιας, Αλεξάνδρειας, Έδεσσας, Γιαννιτσών, Αραβισσού, Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αγρινίου, προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον και τους στόχους του κινήματος.
Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η οικονομική κρίση συνεχώς θα βαθαίνει, η ...
εξαθλίωση των μαζών θα προχωράει με γρήγορους ρυθμούς και η αγανάκτηση των πολιτών θα μετατρέπεται σε οργή.
Επίσης εξέφρασαν την άποψη ότι η κατάκτηση...διαδικασιών άμεσης δημοκρατίας και η ανάδειξη της αναγκαιότητας της κοινωνικής αλληλεγγύης, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση και κοινή δράση ανθρώπων κάθε ηλικίας, αποτελούν σημαντικό επίτευγμα των πλατειών.
Τα επιμέρους αιτήματα του διεκδικητικού πλαισίου που υιοθέτησε η κάθε πλατεία, μπορούν να αποτελέσουν ένα συνολικό πλαίσιο αιτημάτων, που το «κίνημα των αγανακτισμένων» πρέπει, με συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις, να επιδιώξει να υιοθετηθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Αιτήματα όπως:
η ανατροπή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου,
η μη αναγνώριση του Δημοσίου χρέους και η άρνηση πληρωμής του,
η τιμωρία όσων μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση,
η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας, με αξιοποίηση από τον λαό των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων,
η κατάκτηση από το λαό του δικαιώματος να ορίζει το μέλλον της χώρας,
η αναθεώρηση του συντάγματος στην κατεύθυνση του να δοθεί ουσιαστικός ρόλος στον λαϊκό παράγοντα, στη λήψη και τον έλεγχο υλοποίησης των αποφάσεων για τα θέματα που τον αφορούν και η ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από τα μέτρα που ελήφθησαν μέχρι σήμερα, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση του πλαισίου δράσης των πλατειών.

Η σύνδεση των πλατειών με τους αγώνες των εργαζομένων, η προσπάθεια ουσιαστικής διασύνδεσης και αλληλοτροφοδότησης των πλατειών της χώρας και η διασύνδεσή τους με τα αντίστοιχα κινήματα άλλων χωρών, καθώς και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση τοπικών πρωτοβουλιών αυτοδιαχειριστικής αντίληψης, μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για την επίτευξη των στόχων του «κινήματος των αγανακτισμένων».

Τέλος, οι συμμετέχοντες στην συνάντηση εξέφρασαν την άποψη ότι αν το αγωνιστικό αυτό πλαίσιο υιοθετηθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας, είναι βέβαιο ότι θα υιοθετηθεί και από πολιτικές δυνάμεις που θα επαγγελθούν την υλοποίησή του. Ο ρόλος των πλατειών τότε πρέπει να μετεξελιχθεί σε ρόλο εγγυητή και ελεγκτή της υλοποίησής του. Γιατί η ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών, μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, θα πρέπει να είναι η μόνιμη και σημαντική κατάκτηση του «κινήματος των αγανακτισμένων» και η παρακαταθήκη του στις επόμενες γενιές

Δεν υπάρχουν σχόλια: