Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Τέλος στις μισθολογικές προαγωγές σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα βάζει αναδρομικά από την 1η Ιουλίου το υπουργείο Οικονομικών, στερώντας αυξήσεις της τάξης του 4%, σε υπαλλήλους διαφόρων κατηγοριών, που επρόκειτο να αλλάξουν μισθολογικό κλιμάκιο....
Η ρύθμιση θα είναι προσωρινή, μέχρι την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, που θα ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο και θα καταργήσει σχεδόν το σύνολο των επιδομάτων, που φτάνουν τα 60 σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

Με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, ορίζεται ότι από την 1-7-2011 και μέχρι τη θέσπιση του νέου ενιαίου μισθολογίου, αναστέλλονται οι διατάξεις που προβλέπουν μισθολογική ωρίμανση ή μισθολογική προαγωγή για τους λειτουργούς και υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.

Όπως εξηγείται στην εγκύκλιο, από 1-7-2011 οι υπάλληλοι παραμένουν στο μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχουν ή δικαιούνται μέχρι την 30-6-2011, χωρίς να είναι δυνατή η εξέλιξή τους στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο, ακόμη και εάν συμπληρώνουν, μετά την ημερομηνία αυτή (1-7-2011), τον απαιτούμενο προς αυτό χρόνο.

Επίσης, από την ίδια ημερομηνία αναστέλλεται η χορήγηση επιπλέον ποσοστού 4% στο επίδομα χρόνου υπηρεσίας, με τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου υπηρεσίας, που καταβάλλεται σε:

- Δικαστικούς λειτουργούς

- Κύριο προσωπικό του ΝΣΚ

- Ιατροδικαστές

- Μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων

- Μέλη Ε.Π. και ΕΔΙΠ των ΤΕΙ

- Ερευνητές και Ειδικούς Λειτουργικούς Επιστήμονες

- Επιστημονικό και Ερευνητικό Προσωπικό ΚΕΠΕ

- Καθηγητές ΕΣΔΥ

- Γιατρούς ΕΣΥ

- Διπλωματικούς υπαλλήλους εξομοιούμενους με αυτούς

- Αρχιερείς

- Μουσικούς

- Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

- Εκπαιδευτικό προσωπικό των ΑΕΝ

- Μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και Επιστημονικού προσωπικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής)

- Μέλη ΔΕΠ και ΕΕΔΙΠ των ΑΣΕΙ)

- Διδακτικό προσωπικό των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών

- Μέλη ΕΕΔΙΠ των Πανεπιστημίων.

Με άλλη διάταξη αναστέλλονται οι διατάξεις που προβλέπουν μισθολογική προαγωγή όσων αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Ακόμα αναστέλλονται οι διατάξεις που προβλέπουν μισθολογική ωρίμανση (π.χ. τριετίες, πολυετίες) και προαγωγή για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ που μισθοδοτείται με συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή κοινές υπουργικές αποφάσεις ή διαιτητικές αποφάσεις.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν τις αποδοχές που αντιστοιχούν στα μισθολογικά κλιμάκια ή στις μισθολογικές ωριμάνσεις (π.χ. χρονοεπίδομα, τριετίες, πολυετίες) και προαγωγές που κατέχουν ή δικαιούνται μέχρι την 30-6-2011.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: