Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΓΑΠ:ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Την ακύρωση του Μεσοπρόθεσμου μπροστά στη σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, ζητά με ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας....
"Ένα μήνα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου, οι αποφάσεις της βρίσκονται στον αέρα" αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Τσίπρας. "Παρά τις αρχικές θριαμβολογίες, αποδεικνύεται ότι δεν ήταν παρά μία ακόμα επανάληψη της αποτυχημένης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που μόνο νέα σκληρά μέτρα, επαχθείς δανειακές συμβάσεις και ακόμα λιγότερη εθνική κυριαρχία για τη χώρα μας περιλάμβανε, με μοναδικό μέλημα τη διάσωση χρεοκοπημένων τραπεζών", σημειώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως "από την επόμενη ημέρα των αποφάσεων της Συνόδου -που υποτίθεται θα έλυνε όλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας- η κατάσταση χειροτέρεψε. Ο προϋπολογισμός εκτροχιάστηκε, το χρηματιστήριο κατέρρευσε, όλοι οι οικονομικοί δείκτες χειροτέρευσαν, η ανεργία εκτοξεύτηκε, ενώ η ύφεση βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων χρόνων".

Για τους λόγους αυτούς, και με δεδομένο όπως αναφέρει, ότι η κυβέρνηση ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο υπό τον εκβιασμό της χρεοκοπίας - η οποία "όχι μόνο δεν απεφεύχθη, αλλά μας απειλεί ακόμη περισσότερο", ο κ. Τσίπρας ζητά την ακύρωση του Μεσοπρόθεσμου αφού "οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής βρίσκονται στον αέρα και οι ατυχείς χειρισμοί σχετικά με τις εγγυήσεις που ζητά η Φινλανδία, απλά επιτείνουν την αβεβαιότητα υλοποίησής τους", ενώ "η ύφεση έχει ξεπεράσει κάθε αρχική εκτίμηση και πρόβλεψη".

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: