Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

'Εκπτωτος κινδυνεύει να κηρυχτεί ο δήμαρχος Θέρμης

Οι προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς του δήμου Θέρμης "απειλούν" τη θέση του δημάρχου, Θόδωρου Παπαδόπουλου. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος κινδυνεύει να κηρυχτεί έκπτωτος επειδή προσέλαβε πριν από τρία...χρόνια υπαλλήλους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, με τις συνήθεις -τότε- διαδικασίες, τους οποίους τώρα πρέπει να απολύσει, χωρίς να μπορεί να αντικαταστήσει. Κι αν τελικά τους απολύσει, θα κλείσουν παιδικοί σταθμοί, αφήνοντας στο δρόμο εκατοντάδες παιδάκια.

Σε επιστολή που έστειλε πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος στον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, ζητά την παρέμβασή του για τη λύση του προβλήματος που ανέκυψε με 23 εργαζόμενους και αναμένεται να προκαλέσει δυσλειτουργίες στους παιδικούς σταθμούς. Στην περίπτωση μάλιστα που δεν υπάρξει υπουργική παρέμβαση και δεν ακολουθηθεί η προτροπή της περιφέρειας να απολυθούν οι παραπάνω υπάλληλοι, τότε ο δήμαρχος κινδυνεύει να κηρυχθεί έκπτωτος. Αν ο δήμος προχωρήσει στην απόλυσή τους, τότε θα υπάρξουν ζητήματα στελέχωσης των σταθμών.
Οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί Θέρμης πρόκειται να φιλοξενήσουν κατά τη σχολική χρονιά 2011-2012 500 βρέφη/νήπια σε 23 τμήματα, για τη λειτουργία των οποίων απασχολούνται 29 άτομα μόνιμου και αορίστου χρόνου προσωπικού και 31 με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. «Από τα ανωτέρω 31 άτομα τα 23 (μετά την αφαίρεση των οκτώ υπαλλήλων που περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες) που υπηρετούν από τους προσωρινούς πίνακες αντιστοιχούν στη λειτουργία δέκα τμημάτων, 250 παιδιών δηλαδή, τα οποία με την απομάκρυνση του προσωπικού δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς.

Πληροφορίες: Εφημερίδα "Θεσσαλονίκη"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άνντε και στα δικά μας!!