Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ !!!

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία το περιοδικό της νεολαίας του αριστερού κόμματος Die Linke, το οποίο ευχαριστεί το καθεστώς της πρώην Ανατολικής Γερμανίας για την κατασκευή του Τείχους του Βερολίνου.
Το περιοδικό Junge Welt (Νέος Κόσμος) κυκλοφόρησε το Σάββατο με ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» σε κόκκινο φόντο και μια φωτογραφία Ανατολικογερμανών στρατιωτών να περιφρουρούν την κατασκευή τους Τείχους στο ύψος της Πύλης του Βρανδεμβούργου.
Οι νέοι του κόμματος θέλησαν έτσι να...ευχαριστήσουν την πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, που με τον τρόπο αυτό «διατήρησε την ειρήνη στην Ευρώπη» για 28 χρόνια. Χαιρετίζουν επίσης 28 χρόνια χωρίς εργασιακές μεταρρυθμίσεις και ανεργία, μια εποχή όπου «υπήρχαν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία» και «η ιατρική δεν ήταν δύο ταχυτήτων».

Η νεολαία του Die Linke επέλεξε για την παρέμβαση αυτή την ημέρα που η γερμανική ηγεσία παρέστη σε τελετή μνήμης για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την κατασκευή του Τείχους και τους 136 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να το περάσουν. Ηταν μια παρέμβαση που προκάλεσε την οργή μεγάλης μερίδας του γερμανικού Τύπου, και ιδίως εφημερίδων με μεγάλη αναγνωσιμότητα, όπως η Die Welt και η Bild.

Για «χλευασμό των νεκρών του Τείχους» κάνει λόγο η Bild, στις σελίδες της οποίας ο εκπρόσωπος της Γερουσίας του Βερολίνου, Ρίχαρντ Μενγκ, καταγγέλλει με τη σειρά του μια «κατωτάτου επιπέδου διαστρέβλωση της πραγματικότητας». Την ίδια ώρα η Welt χαρακτηρίζει το Junge Welt «Sturmer της Αριστεράς», σε μια αναφορά στη ναζιστική εφημερίδα της δεκαετίας του '30.

ΛΗΔΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: