Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΤΕΛΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ: ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και μεγάλες περικοπές στα επιδόματα περιλαμβάνει η τελική πρόταση για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Eξι βαθμολογικές κλίμακες όπου θα επανακαταταγούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, διαμόρφωση του βασικού μισθού των νεοεισερχόμενων υπαλλήλων Yποχρεωτικής...Eκπαίδευσης στα 780 ευρώ (από 711 ευρώ που είναι σήμερα) και ένα διπλό σύστημα ουσιαστικής αξιολόγησης για τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων όπου δεν θα μπορούν όλοι οι υπάλληλοι να "ανεβαίνουν" βαθμό, περιλαμβάνουν οι βασικοί άξονες του νέου Γενικού Μισθολογίου.

Η κοινή επιτροπή στελεχών που έχει συσταθεί από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο του δημόσιου τομέα κοστολογεί διάφορα σενάρια και εντός των ημερών αναμένεται να καταλήξει σε μία κοινή πρόταση η οποία θα δοθεί στις ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι προτάσεις τελούν υπό την τελική έγκριση του υπουργείου Οικονομικών και θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: